Două cadavre din cimitirul de la Bâltişoara sunt de negăsit

O femeie din comuna Runcu este disperată pentru că nu mai găseşte osemintele mamei şi surorii sale. S-a ajuns în această situaţie după ce pe locul în care erau îngropate  în cimitirul din Bâltişoara a fost înmormântată o altă persoană. Familia nu a fost informată de acest lucru, iar într-o zi când a fost la tămâiat, femeia nu şi-a mai găsit morţii. Parohul din localitate spune ca nu au fost găsite osemintele femeilor atunci când a fost săpată groapa.

Iulia Dănuţ a mers la cimitirul din satul Bâltisoara, comuna Runcu,  pentru a tămâia mormântul mamei şi surorii sale care erau îngropate în acelaşi loc de veci. Negăsind mormântul,  nu mare i-a fost mirarea când a constatat că în locul celor două a fost îngropată o altă persoană care a decedat în urmă cu o lună şi jumătate.  Femeia vrea să ştie unde sunt rămăşiţele mamei şi surorii sale, mai exact ce s-a întâmplat cu ele după ce groparii au săpat mormântul celeilalte persoane îngropate ulterior. „ Pe 30 aprilie, de ziua morţilor, când am venit la mormântul mamei şi surorii mele, când am vrut să aprindem lumânări, nu a am mai găsit mormântul. Şi atunci am văzut că l-au băgat pe un vecin de a murit în locul lor. Familia celui îngropat a spus că a găsit două oase, dar nu ştiu unde sunt”, a declarat Iulia Dănuţ. 

Localnicii spun că e vorba despre o greşeală a preotului din localitate. Motivează acest lucru prin faptul că preotul a venit de puţin timp la parohia din localitate. „E o greşeală, nu au vrut, e şi el nou, nu ştie prea bine cum stau treburile pe aici. Acum ce să mai facă, să-l scoată pe mort din groapă?”, a spus o localnică.   

Preotul spune că nu s-au găsit osemintele femeilor

Parohul de la Bâltişoara spune că, atunci când a fost făcută groapa pentru a înmormânta cealaltă persoană nu au fost găsite oseminte. Mai mult decât atât, celălalt mort nu a fost îngropat în acea groapă, ci lângă, drept pentru care atunci când groparii au săpat mormântul, locul de veci al celor două femei a fost micşorat de către pământul scos din groapa nou săpată. „Nu cred că s-ar băga nimeni peste altcineva, în momentul în care s-au făcut săpăturile pentru a înmormânta pe acel om, nu s-a găsit niciun os sau alte rămăşiţe, cel puţin mie nu mi-au spus groparii. Dacă se găseau, conform obiceiului, trebuiau să se urmeze anumiţi paşi, groparii le adunau, apoi erau spălate cu vin şi se puneau într-un săculeţ, se făcea o slujbă”, a declarat Cosmin Popescu, parohul din Bâltişoara. 

Iulia Dănuţ a înaintat o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu în speranţa că va fi rezolvată această problemă.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: