Sentinţă judecătorească în cazul morţii Olianei Rîsu

Magistraţii gorjeni au pronunţat înainte de Paști prima sentinţă în dosarul care vizează accidentul de motocicletă în urma căruia a decedat Oliana Rîsu, fiica unui cunoscut patron din Târgu Jiu.

Accidentul a avut loc în septembrie 2008 chiar la intrarea în municipiu, tânăra fiind înmormântată în data de 13 în cadrul unei ceremonii la care au participat sute de persoane, moartea sa fiind deplânsă de toată lumea la acel moment. Culmea este că şi sentinţa din dosarul de acum a fost pronunţată tot într-o zi de 13. Anchetatorii l-au pus sub acuzare pentru decesul Olianei pe Radu Ilie Văduva, într-un proces început la sfârşitul lui 2009 şi în care este acuzat de ucidere din culpă. El a fost acuzat întrucât motocicleta cu care se deplasa şi pe care se afla şi Oliana rula cu o viteză mult prea mare faţă de restricţia de 50 de km/h, spre ghinionul celor doi, după o depăşire în faţă apărându-le brusc un cal pe care Văduva nu l-a mai putut evita, ceea ce a urmat fiind deja binecunoscut.

Magistraţii de la Judecătoria Târgu Jiu au decis acum ca Radu Ilie Văduva să fie condamnat la doi ani închisoare, executarea pedepsei fiind însă suspendată pe o perioadă de patru ani în care motociclistul are termen de încercare. Acesta va trebui să achite şi 2000 de lei cheltuieli judiciare, tatăl tinerei moarte în septembrie 2008, Constantin Rîsu, neconstituindu-se parte civilă. Sentinţa nu este una definitivă, Văduva formulând deja recurs, procesul urmând să se reia, într-o nouă fază, la Tribunalul Gorj.

Vizualizări: 1,247

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: