Şocant! Bătrână oarbă înjunghiată în ochi de propriul fiu

În Săptămâna Mare, la câteva zile după ce un gorjean şi-a ucis cu mai multe lovituri de cuţit mama, un altul a ajuns ieri cu cătuşe pe mâini după ce a înfipt un cuţit în cea care i-a dat viaţă. Femeia, o bătrână de 81 de ani, oarbă de vreo trei, a fost lovită în ochiul drept, fiul ei susţinând că, de fapt, aceasta ar fi văzut şi ar fi nimerit un ţăruş, variantă pe care poliţiştii nu o cred de nici un fel.

Nenorocirea s-a produs la Tismana, în satul Gornoviţa. Dis de dimineaţă localnicii s-au cinstit cu una sau mai multe căni de vin, conform tradiţiei de Joia Mare, iar puţin mai târziu au văzut ambulanţa venind pe uliţa lor. „Eu am trecut pe la ei de dimineaţă şi le-am adus o cană cu vin, le-am dat de pomană. Nu ştiu dacă s-au certat acum, dar de regulă ei se certau toată ziua. El o dădea dracului tot timpul, nu o scotea din putoare. Aşa îi vorbea el lu’ mumă-sa, că zici să creşti copil. Veni ambulanţa şi plecă apoi cu ea, nu ştiu cât de grav era”, povesteşte Constantin Mogoş, vecin cu cei doi.       

Bătrâna în vârstă de 81 de ani, Ligia Mărculescu, a ajuns la spitalul judeţean de urgenţă din Târgu Jiu în stare gravă, ea fiind supusă unei intervenţii chirurgicale, medicii oftalmologi încercând să-i păstreze ochiul, chiar dacă ştiau că nu mai vede cu el. „Pacienta este într-o stare extrem de proastă, în sensul că are o plagă corneeană, iar ochiul este înţepat. Pleoapa este făcută praştie şi va fi supusă unei intervenţii chirurgicale pentru a salva ce se mai poate. În privinţa vederii nu o mai putem ajuta pentru că oricum nu mai vedea de trei ani”, a menţionat medicul Dana Vodislav, şefa secţiei oftalmologie.

„Mama a căzut într-un ţăruş“

 Fiul agresor, Ion Mărculescu, s-a disculpat repede în faţa poliţiştilor, deşi aceştia i-au pus cătuşele pentru a se asigura că nu vor alerga după el, bărbatul fiind recidivist. El spune că nu are nicio vină şi că, din contră, chiar îşi îngrijea mama, deşi tot satul susţine că lucrurile nu stăteau deloc aşa. „Eu nu am făcut nimic, nu am nicio vină. Se întâmplă ca mama să cadă într-un ţăruş, dar eu nu i-am făcut nimic. Eu chiar am sunat la salvare ca să cer ajutor, iar acum Poliţia mă arestează pe mine. Pe cuvântul meu de om că nu sunt vinovat şi că eu chiar o iubeam pe cea care mi-a dat viaţă”, a declarat bărbatul în timp ce poliţiştii îl încătuşau.

Faptele de ieri au speriat-o de moarte pe concubina lui Mărculescu, femeia spunând că nu mai rămâne o clipă sub acelaşi acoperiş cu cel cu care îşi împărţise viaţa până acum. „Nu am fost lângă ei când s-au certat, dar cică el i-ar fi dat cu cuţitul aici la ochi. Se certară de dimineaţă că toată ziua, de fapt, se certau. Eu acum plec la mama că nemernicul ăsta dacă rămâne liber mă omoară şi pe mine că doar a mai făcut puşcărie. Mi-e frică de nu mai pot”, a povestit Simona Manoilă.

Bărbatul a fost adus ieri după-amiază la Parchet pentru audieri, însă eventuala sa reţinere depindea de numărul de îngrijiri medicale de care va avea nevoie mama sa. Anchetatorii aşteptau de la medici un verdict în privinţa stării de sănătate a victimei, în cel mai fericit caz Mărculescu riscând să fie acuzat de vătămare corporală, pentru care poate primi până la cinci ani de închisoare.

Galerie foto


Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: