Participare numeroasă la bâlciul de la Polovragi. Cine întreține atmosfera

Circa 700 de comercianţi cu fel de fel de produse și parcuri de distracții sunt prezenţi în târgul de Sfântul Ilie ce se desfășoară în comuna gorjeană Polovragi. Joi și vineri vor fi cele mai pline zile, asta pentru că vor urma spectacole muzicale și parada portului popular. Roberta Crintea şi Ilie Dură sunt doar câțiva dintre artiștii care vor cânta pentru localnici și invitații lor.

Mii de oameni participă an de an la bâlciul de la Polovragi, fiind unul cu tradiție. Programul evenimentelor este unul încărcat în ultimele două zile de desfăşurare a petrecerii câmpeneşti. Joi, 19 iulie, de la orele 10.30, va avea loc festivitatea de închidere a taberei de sculptură în lemn „Simboluri dacice în arta lemnului din România", ediția I. Operele realizate de artiștii veniți la Polovragi din toate colțurile țării vor înfrumuseţa de aici înainte platoul din fața Mănăstirii Polovragi.

Evenimentul va fi precedat de un spectacol în zona de desfășurare a târgului. De la orele 19.00, vor urca pe scena din vatra târgului artiştii Roberta Crintea, Alexandra Bleaje, Cătălin Scuty, Ilie Dură, Adelina Popa și Adrian Băluță, precum și Simona Bîrdăcel.


Vineri, 20 iulie, de la orele 11.00 va avea loc tradiționala sărbătoare pastorală ”Nedeia de la Polovragi”. ”Între orele 10.00 și 11.00 va avea loc parada portului popular și apoi solistică vocală, instrumentală și dansuri la scenă”, a precizat Gheorghe Epure, primarul comunei Polovragi.

Bâlciul a debutat în data de 11 iulie, odată cu repartizarea terenurilor pentru prestarea de activități comerciale. Și anul acesta sunt mulți agenți economici prezenți la bâlci. ”Sunt în jur de 600-700 de comercianți, de la meșteșugari până la marfă second-hand, de toate tipurile, nu numai haine. S-a reușit oarecum o sectorizare, în special a meșteșugarilor. Este o largă varietate gastronomică pentru că în ultimii ani a luat amploare, nu este numai simplul grătar cu mici, sunt și supe, ciorbe, de post și de dulce, sărmăluțe”, a spus primarul Gheorghe Epure.

Vizualizări: 2,072

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: