Olandezii angajează muncitori în producţia de hrană pentru câini și pisici

Oportunitate pentru gorjenii care vor să lucreze peste hotare. Peste 1000 de locuri de muncă sunt vacante în ţările spaţiului economic european. Angajatori din țări precum Austria, Germania, Olanda sau Irlanda caută să angajeze muncitori români. Sunt disponibile posturi atât pentru persoanele cu studii medii, cât și pentru cele cu studii superioare.

Angajatorii din Austria oferă 300 locuri de muncă în meseriile de chelner, bucătar, cameristă, pentru activităţi în pensiuni şi hoteluri de 3, 4 sau 5 stele, în diferite staţiuni din Regiunea Vorarlberg din munții Alpi. Aceștia oferă salariu între 1500-2000 euro net/lună, iar contractele de muncă sunt pentru perioada decembrie 2018-aprilie 2019. Conform reprezentanțior Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj, persoanele interesate trebuie să aibă calificare în domeniu şi să aibă cunoştinţe de limba germană şi limba engleză.

De asemenea, angajatorii din Olanda oferă pentru cetăţenii români 307 locuri de muncă în meseriile de inginer, sudor, lăcătuş confecţii metalice, muncitori în producția de hrană pentru câini și pisici, stivuitorist, muncitori necalificaţi în industria alimentară, lucrători în bucătarie, manipulanţi marfă, muncitori în grădinărit. În acest caz, salariile pornesc de la 9,5 euro brut/oră, iar contractele de muncă sunt pe durată nedeterminată, doar pentru munca în agricultură sunt pentru o anumită perioadă de timp. Persoanele interesate să lucreze în Olanda trebuie să aibă cunoştinţe de limba engleză.

Pentru cunoscătorii de limba germană, angajatorii din Germania oferă 330 locuri de muncă în meseriile: barman, brutar, bucatar, electrician, instalator, lăcatuş mecanic, măcelar, manipulant mărfuri, mecanic instalații sanitare, de încălzire și climatizare, montator acoperişuri, ospătar, recepționer, personal întâmpinare oaspeţi, şofer camion, sudor, tehnician, vopsitor auto. Salariile oferite de nemți pornesc de la 10-11 euro brut pe oră.

Totodată, angajatorii din Irlanda oferă 61 locuri de muncă în meseriile de ciontolitor-tranşator carne, îngrijitor bătrâni, şef complex zootehnic. Salariul variază în funcţie de meseria pentru care se optează. Șeful complexului zootehnic poate încasa între 30.000-35.000 euro/an, iar cei care se ocupă de îngrijirea de bătrâni primesc 7,83 lire/oră. Tranșatorii de carne primesc un salariu brut între 19.367-22.000 euro/an. Gorjenii interesați să lucreze în străinătate pot obține mai multe informații de la consilierul Eures, rețeaua europeană de ocupare a forței de muncă, din cadrul AJOFM Gorj.

Vizualizări: 644

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: