Două persoane au murit la Psihiatrie pentru că nu erau la secţia potrivită

Gabriela Pătrăşcoiu, şefa secţiei de Psihiatrie, aduce acuzaţii grave la adresa medicilor care refuză internarea pacienţilor în secţiile corespunzătoare şi îi trimit la spitalul de la Pasarelă. Acesta spune că zeci de bolnavi riscă să îşi piardă viaţa pentru că nu ajung unde trebuie şi nu primesc îngrijirile necesare. Pătrăşcoiu dă exemplu două persoane care au murit săptămâna trecută pentru că au ajuns la secţia nepotrivită.

Conducerea Secţiei de Psihiatrie din Târgu Jiu este foarte nemulţumită de atitudinea colegilor de la celelalte spitale din Târgu Jiu, care în loc să trateze bolnavii la secţiile de Medicală din spitalele respective îi trimit de urgenţă la psihiatrie chiar dacă nu suferă de afecţiuni psihice. „Ne este foarte greu pentru că suntem singura secţie de psihiatrie din oraş, în timp ce fiecare spital are câte o secţie de medicală dar le este mult mai uşor să ni-i trimită nouă decât să îi trateze acolo unde le este locul”, a declarat Gabriela Pătrăşcoiu, medic şef la secţia de psihiatrie din Târgu Jiu.

Acest lucru este practic recunoscut de către conducerea Spitalului 700, Florin Mergea, însă acesta susţine că există situaţii în care un pacient poate suferi şi de o altă afecţiune pe lângă cea psihică şi atunci interniştii dispun trimiterea pacienţilor la Secţia de Psihiatrie în funcţie de afecţiunea care primează: „Sunt bolnavi săracii care au şi o pneumonie dar au şi o problemă psihică şi atunci interniştii decid care afecţiune primează”.

Alcoolici şi scandalagii sunt duşi la Psihiatrie

Mai mult decât atât, numărul alcoolicilor a crescut astfel încât secţia de psihiatrie din oraş a trebuit să facă faţă unui aflux mult mai ridicat de pacienţi care în mod normal trebuiau trataţi la secţiile de medicală ale spitalelor.

Problema este cu mult mai gravă cu cât şi oamenii care tulbură liniştea publică sau sunt implicaţi în scandaluri familiare sunt aduşi tot la secţia de psihiatrie deşi în cazul acestora ar trebui aplicată legea în vigoare. „Îi aduc aici pentru a evita unele drame sau violenţe care ar duce chiar la decese dar ar trebui să aplice legea în cazul acestora pentru că trebuie să ne înţeleagă şi pe noi că suntem o singură secţie de psihiatrie în tot oraşul şi ne îngreunează foarte tare activitatea, trebuie să ne ocupăm în special de cei care suferă de depresii puternice, de cei cu tendinţe suicidale”, a declarat Gabriela Pătrăşcoiu.

Bolnavi de inimă, morţi la Psihiatrie

Situaţia este cu atât mai îngrijorătoare cu cât săptămâna trecută au fost înregistrate două decese în cadrul secţiei de psihiatrie din cauza unor afecţiuni somatice şi nu psihice şi asta pentru că farmacia secţiei nu este aprovizionată decât cu medicamentele specifice secţiei iar de cele mai multe ori pacienţii provin din familii modeste care nu pot achiziţiona medicamentele respective sau sunt şi cazuri în care pacienţii nu au aparţinător apropiat. ”De cele mai multe ori pacienţii provin din familii modeste care nu pot să cumpere medicaţia potrivită iar nouă, de exemplu, ne este foarte greu să tratăm un cardiac în secţia de psihiatrie motiv pentru care au şi fost înregistrate două decese săptămâna trecută din cauza unor afecţiuni somatice şi nu psihice”, a declarat Gabriela Pătrăşcoiu. În schimb, directorul Spitalului 700, Florin Mergea, spune că Pătrăşcoiu dă dovadă de subiectivism iar cauza morţii celor doi pacienţi va fi stabilit de medicul legist: „Doamna doctor Pătrăşcoiu este subiectivă, nu poate da ea rezultate din ce cauză au murit dacă nu s-a făcu autopsia, asta va stabili medicul legist dacă au murit din cauze psihice sau din alte cauze”.

Vizualizări: 760

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: