VIDEO: Copii de magistraţi, în arest pentru consum de cocaină

Veste halucinantă ieri printre procurorii şi judecătorii gorjeni, care au fost puşi în situaţia de a afla că fiul şi nepotul unora dintre ei au ajuns după gratii din cauza consumului de droguri. Un al treilea a fost şi el reţinut pentru că priza heroină sau cocaină cot la cot cu amicii săi, "problemele" fiind însă "rezolvate" peste noapte, aceştia fiind eliberaţi şi obligaţi să nu părăsească localitatea de domiciliu.

Trei tineri din Târgu Jiu, dintre care unul este fiul unui magistrat gorjean, Aurora Avramescu, au fost reţinuţi miercuri noaptea pentru 24 de ore de către procurorii DIICOT. Cătălin Avramescu şi Constantin Gherghe au fost prinşi în flagrant la locuinţele lor din Bucureşti în timp de consumau droguri. Aceştia au fost reţinuţi şi aduşi la Târgu Jiu, unde, până aseară, au rămas în arestul Poliţiei Judeţene, alături de un alt prieten de-al lor, Silviu Mladin. Acesta a fost săltat de acasă, din Târgu Jiu, descinderile celor de la DIICOT făcându-se în baza informaţiilor conform cărora tinerii aveau în locuinţele lor droguri de mare risc pe care le deţineau şi le consumau, în categoria respectivă fiind inclusă heroina şi cocaina.

La fel ca şi în alte cazuri similare, DIICOT nu a făcut publică vreo informaţie despre reţinerile respective, jurnaliştii fiind nevoiţi să aleagă între mulţimea de zvonuri şi intoxicări care apar în astfel de situaţii pentru a putea relata cât mai corect despre situaţia celor trei. Rudele tinerilor au fost şi ele de negăsit pe la Parchet, toată lumea ferindu-se să vorbească despre subiectul respectiv. În cursul zilei de ieri cei trei au fost audiaţi de către procurorii antidrog, magistraţii dispunând în cele din urmă să nu fie cerută arestarea preventivă pentru cei trei, ci doar interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu în următoarea lună.

Dintre cei trei doar Mladin este mai puţin cunoscut, Gherghe fiind nepot al unor magistraţi gorjeni care au fondat Tribunalul Gorj, Avramescu fiind şi el fiul judecătoarei Aurora Avramescu. Cătălin Avramescu este student la Facultatea de Drept "Titu Maiorescu" din Bucureşti. El a mai fost implicat în ultimii ani în municipiul Târgu Jiu în diferite accidente rutiere, fără consecinţe deosebite. Judecătoarea

COINCIDENŢĂ

Judecătoarea Aurora Avramescu şi-a depus cererea de pensionare, pe care Consiliul Superior al Magistraturii a luat-o în discuţie în şedinţa de ieri. Soţul acesteia este om de afaceri, cei doi fiind rudă cu Marinel Nedeluţ, fost şef al Gărzii Financiare Gorj până în 2004, transferat ulterior la Ilfov.

Vizualizări: 713

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: