Două sate din Turcineşti nu au apă de patru zile

Trei sute de familii din satele Rugi şi Horezu din Turcineşti au rămas fără apă la robinete, de mai bine de patru zile. Sistemul de apă din Turcineşti se află în exploatarea Aparegio, iar autorităţile locale speră să se rezolve problemele apărute.

Probleme la sistemul de alimentare cu apă potabilă la Turcineşti sunt de mai mulţi ani, dar acum, după preluarea reţelei de către Aparegio, localnicii sperau că lucrurile se vor schimba.

Grigore Craioveanu, viceprimarul comunei Turcinesti, a declarat că oamenii au ajuns la disperare. „Noi în 2013, când am dat spre administrare către Aparegio sistemul de apă potabilă al comunei am crezut că  problemele vor dispărea. Viața ne demonstrează însă, iată după trei ani că aceste probleme persistă, deoarece nu au fost rezolvate. Acum rămâne ca în consiliul local să analizăm și să vedem ce este de făcut în continuare cu sistemul de apă potabilă din comuna Turcinești“.

Probleme vechi

Ion Șerbu, fost consilier local la Turcinești, spune că apa a fost o problemă și oamenii se pare că au în continuare de suferit din cauza ei. „Nu am apă de patru zile. Din 2012, știți foarte bine că am făcut nenumărate sesizări că nu o să avem apă, iată că acum se adeverește. În fiecare lună situația se repetă și noi nu avem apă pentru că puțul nu face față solicitărilor oamenilor. Când s-a creat această investiție, s-a mers pe un anumit debit, oamenii s-au racordat, iar puțul nu mai face față“.

Ion Popescu are 80 de ani și luni a ieșit din spital. Bărbatul spune că vecinii din satul Rugi îi aduc câte o găleată cu apă, pentru că el nu poate. Omul trăiește singur și se roagă de cei care stau lângă el să îl ajute cu apa.

Oamenii sunt revoltați și nu înțeleg de ce nu au și ei apă 24 din 24 de ore, de ce în fiecare zi sunt nevoiți să scoată din fântâni sau să care cu butoaiele de la vecini.

Vizualizări: 293

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: