Prigoria: 500 de oameni ar putea rămâne izolaţi

Satul Negoieşti din comuna Prigoria ar putea rămâne izolat din cauza unei alunecări de teren pe o porţiune de 100 de metri. Drumul afectat este singura cale de acces în sat, iar alunecarea din păcate avansează pe zi ce trece. Primarul comunei Prigoria, Iuliana Iliescu, spune că drumul nu este practicabil deloc, iar elevii merg la şcoala pe jos câte patru km pe zi.

O situaţie destul de complicată la Prigoria, în satul Negoieşti. Primarul Iuliana Iliescu spune că a înaintat o adresă la Bucureşti, sperând să obţină fonduri din capitolul destinat situaţiilor de urgenţă. Drumul s-a scufundat, pe o porţiune de 100 de metri, din cauza ploilor din luna iunie. Problemele pe acest drum sunt vechi de 10 ani, spune Iliescu, dar mereu a fost remediată folosindu-se doar cu pietriş. Edilul susţine că dacă alunecarea avansează, satul ar putea rămâne izolat, fiind vorba de 500 de oameni. ”Situaţia este una extrem de delicată pentru oamenii de aici, care şi-au distrus maşinile şi ai căror copii merg la şcoală pe jos câte patru kilometri şi ceva pe zi. Am făcut o adresă, iar acum aşteptăm un răspuns cât mai repede, pentru că se apropie sezonul ploios şi alunecarea poate avansa şi mai mult“, a explicat primarul.

Viceprimarul comunei Valeriu Cotojman spune şi el că nu este de glumă cu alunecarea ce pune în pericol un sat întreg. Zona este monitorizată de către Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă. Din evaluările făcute la faţa locului a reieşit că alunecarea de teren a fost generată atât de precipitaţiile abundente căzute într-o scurtă perioadă de timp, dar şi de tipul pământului din zonă. „Primăria comunei se luptă, din fonduri proprii, să menţină la suprafaţă drumul care se prăbuşeşte tot timpul. Am umplut golul cu balast şi o facem în continuare, în fiecare lună, pentru că terenul este instabil. Aşteptăm să primim bani din fondul pentru situaţii de urgenţă, însă sesizările făcute până acum au rămas fără răspuns. Aşteptăm bani pentru efectuarea lucrărilor speciale de consolidare”, mai spun autorităţile.

Dacă fondurile necesare pentru a se face doua ziduri de sprijin ar veni mai repede, atunci sezonul rece nu ar crea probleme şi mai mari cetăţenilor din satul Negoieşti.

Vizualizări: 1,074

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: