Două spitale din Gorj nu vor participa la vaccinarea populației. Motivul!

Din cele 20 de centre de vaccinare puse la punct în județul Gorj, sunt operaționale doar cele din spitale în momentul de față. Și asta pentru că acum se vaccinează doar cadrele medicale. Celelalte centre vor începe să funcționeze abia în etapele următoare ale procesului de imunizare. În schimb, centrele din spitalele Covid nu vor mai vaccina populația după această primă etapă.

În prezent, sunt deschise doar centrele unde sunt vaccinate cadrele medicale. Abia după această etapă, vor fi deschise și celelalte. “Sunt operaționale doar centrele din spitale pentru vaccinarea personalului care se încadrează în etapa întâi. După ce se va încheia această etapă, vom merge pe etapa a doua pentru a vaccina persoanele care prezintă un risc ridicat și către persoanele care își desfășoară activitatea în domenii cheie.  Centrele vor rămâne aceleași cu excepția celor care își desfășoară activitatea în spitalele Covid pentru că nu putem duce persoanele care nu sunt infectate într-un spital Covid să se vaccineze”, a explicat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

Spitalele din Târgu-Cărbunești și Dobrița nu vor mai participa la următoarele etape de vaccinare. „Când vom merge pe etapele a doua și a treia, vor rămâne operaționale centrele care nu sunt în spitalele Covid. Avem o excepție la nivelul spitalului din Novaci, care mai are o clădire separată și care poate să vaccineze în continuare. Spitalele din Dobrița, Târgu Jiu – Secția Boli Infecțioase și Târgu-Cărbunești nu vor participa la vaccinarea populației. Este o situație fără precedent în România. Spitalul Județean din Târgu Jiu va continua vaccinarea și în etapele a doua și a treia”, a mai spus Chisim, la Tele3.

Vizualizări: 3,129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: