Profesorii din Gorj, revoltați din cauza „înghețării” salariilor

Noul an începe sub semnul nemulțumirilor în rândul cadrelor didactice. Profesorii amenință că vor trece chiar și la proteste dacă le vor fi înghețate și lor salariile în acest an, așa cum a fost anunțul pentru toți bugetarii. Dascălii se plâng că au lefuri prea mici și că fac eforturi mari să suplinească lipsurile sistemului.

Profesorii sunt supărați că nu le vor fi majorate salariile de la 1 ianuarie, așa cum li s-a promis. „În condiţiile în care se anunţă creşteri de preţuri după data de 1 ianuarie 2021, măsurile impuse de Guvernul Cîţu condamnă personalul din învăţământ la o scădere a nivelului de trai. După ce prin OUG 135/2020, personalului didactic i-au fost anulate majorările salariale prevăzute a se acorda începând cu data de 1 septembrie 2020, Guvernul Cîţu le anulează şi pe cele care ar fi trebuit să se aplice de la data de 1 ianuarie şi de la data de 1 septembrie 2021.  Decizia "înghețării" veniturilor salariale din învățământ este una injustă, pe care o dezaprobăm total”, a transmis Constantin Huică, liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj.

Huică a adăugat că profesorii sunt nemulțumiți de salariile pe care le încasează lunar, lefurile lor fiind printre cele mai mici din rândul bugetarilor. Dacă nu vor fi făcute corecturile necesare, profesorii sunt dispuși să apeleze la proteste.

„Prin mijloace financiare şi materiale, cadrele didactice au suplinit lipsa dotărilor din învăţământ cu dispozitivele tehnice necesare, fiind nevoiţi să lucreze de pe laptopurile şi telefoanele personale şi să găsească singuri soluţii, astfel încât procesul de predare- învăţare-evaluare să continue. Angajații din sistemul național de învățământ preuniversitar au unele dintre cele mai mici salarii din întreg sistemul bugetar, iar eșalonarea până în anul 2022 a majorărilor salariale prevăzute de Legea nr.153/2017 a creat deja o stare de nemulțumire generală în rândurile colegilor noștri. Solicităm Guvernului să înceapă urgent corectarea inechităților salariale cu care se confruntă angajații din Educație, iar primul pas în acest sens trebuie să fie aplicarea majorărilor salariale prevăzute de la 1 ianuarie 2021. În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a uza de absolut toate mijloacele prevăzute de lege pentru a apăra drepturile profesionale ale colegilor pe care îi reprezentăm”, a mai transmis liderul profesorilor din Gorj.

Vizualizări: 1,540

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: