Două sute de elevi au intrat la liceu cu note sub 5!

Peste 500 de locuri neocupate, elevi rămaşi pe dinafară şi zeci de elevi care au intrat la liceu cu medii sub 5.00. Aşa arată harta admiterii computerizate, care reflectă din nou o situaţie îngrijorătoare, aceea a absolvenţilor care sunt admişi cu note foarte mici la liceu şi care se vor număra printre picaţii examenului de bacalaureat. În Gorj, cea mai mică medie de admitere a fost 3.55, fiind elevi care au ocupat un loc chiar dacă au primit 1.00 la Evaluarea Naţională.

În această vară, dintre cei 3358 elevi înscrişi la admitere au fost repartizaţi 3341 de elevi, dar 17 nu au ocupat un loc deoarece au completat prea puţine opţiuni pe fişa de admitere.

La liceu cu nota 1

Mai mult, aproape 200 de elevi au intrat la liceu cu note mai mici de 5.00. Astfel, cea mai mică medie de admitere la liceu în prima etapă este 3.55 şi aparţine unui absolvent al Şcolii Generale Raci, comuna Negomir. Cu această notă elevul a fost repartizat la Colegiul Tehnic Mătăsari, la specializarea Electronică-automatizări. Acesta a primit media 1.00 la Evaluarea Naţională şi a absolvit clasa a VIII-a cu media 6.11. Tot cu media 1.00 la Evaluarea Naţională şi cu o medie de 3.58 a intrat la Colegiul Tehnic Nr.2 din Târgu Jiu un elev care a terminat la Şcoala Generală Urecheşti din Drăguţeşti. Cu media de admitere 3.63, formată din media 1.00 la examenul final şi media 6.26 din timpul anilor a fost admis la Colegiul „Gheorghe Tătărescu” din Rovinari un alt elev ce provine de la o şcoală din Negomir. Printre liceele preferate de cei cu medii mici se mai numără Colegiul Auto „Traian Vuia” Târgu Jiu, Mecanică, unde s-a intrat cu media 3.70, Liceul Tehnologic Ţicleni, cu media 3.94, Liceul Tehnologic Bustuchin, cu media 4.00, Colegiul Tehnic Motru, cu media 4.13. Chiar şi la Colegiul Naţional „Tudor Arghezi” din Târgu Cărbuneşti, specializarea Matematică-Informatică s-a intrat cu media 4.58

Elevi pe dinafară

În acelaşi timp, 17 elevi nu au fost repartizaţi pentru că nu au completat suficiente opţiuni pe fişa de admitere. Aşa s-a întâmplat şi cu un elev de la Şcoala Generală din Drăguţeşti, care deşi are media de admitere 6.62, a rămas pe dinafară, urmând a fi distribuit pe un loc rămas liber în etapa a II-a. Acesta a absolvit cu media 8.14, iar la Evaluarea Naţională primise 5.10. Restul elevilor care nu şi-au găsit un loc la liceu în prima etapă au note destul de mici, între 3.71 şi 4.91.

Locuri libere la licee bune

În urma repartizării au rămas neocupate 551 de locuri. Printre liceele care trebuie să îşi completeze locurile în etapele următoare se numără Colegiul Naţional „Spiru Haret”, unde au rămas două locuri la Matematică-Informatică, Colegiul Naţional „Tudor Arghezi” din Târgu Cărbuneşti, unde au rămas neocupate 12 locuri la Mate-Info şi Ştiinţele Naturii, la Colegiul „Mihai Viteazul” din Bumbeşti-Jiu, la Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: