Dovada că Ciurel este uituc sau nu ştie ce semnează

Directorul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a oferit joia trecută un spectacol de zile mari. După ce a fost înjurat la mitingul minerilor, s-a răcorit mergând la sediul unei televiziuni locale patronată de sindicate, pentru a le cere ziariştilor să evacueze spaţiul. Tele 3 emite dintr-o clădire din zona Debarcader, care aparţine Complexului Energetic Oltenia, dar care a fost dată în comodat sindicatelor miniere printr-o hotărâre de Directorat, semnată de Ciurel, în luna martie 2013. Deşi a votat şi semnat hotărârea, Ciurel declara presei că a găsit în sediul complexului „nişte oameni şi o televiziune” despre existenţa cărora nu ştia. Mai mult, i-a ameninţat pe ziarişti că le face plângere penală dacă nu părăsesc clădirea. A fost un show gratuit, dovada fiind Hotărârea Directoratului din 4 martie 2013, despre existenţa căreia Ciurel s-a făcut că nu ştie.

Hotărârea de directorat care a ajuns în posesia ziarului Pandurul arată că sindicatele miniere oferă în comodat Complexului Oltenia etajul ultim al Diviziei Miniere din centrul Târgu Jiului şi primesc în schimb, tot în comodat, spaţiile din clădirea CEO de la Debarcader. Sindicatele au amenajat acolo studioul unei televiziuni la care deţin acţiuni, dar şi spaţii de cazare pentru fotbaliştii de la Pandurii.

Şedinţa de Directorat la care facem referire a avut loc în data de 4 martie 2013, unde au participat Laurențiu Ciurel – preşedinte şi Daniel Pităroiu, Vasile Ogârlaci, Ion Petroniu și Marian Motocu - membri. La această ședință s-a stabilit cu 100% din voturi încheierea unui „contract de comodat între SC Complexul Energetic Oltenia SA-Sucursala Divizia Minieră Târgu-Jiu în calitate de comodant și Sindicatele Minerul Rovinari-Pinoasa și Energia Rovinari, afiliate la Federația Naţională Mine Energie în calitate de comodatari, având ca obiect spațiile clădirii din zona Debarcader Târgu-Jiu, cu condiția ca utilitățile să fie suportate în totalitate de către comodatari și cu condiția încheierii unui contract de comodat între aceleași părți având ca obiect etajul IV al imobilului situat în Târgu-Jiu, Strada Tudor Vladimirescu nr.1-15, iar utilitățile aferente acestuia să fie plătite de către SC Complexul Energetic Oltenia SA-Sucursala Divizia Minieră Târgu-Jiu în calitatea sa de comodatar”, se precizează în hotărârea directoratului nr. 12 din 4 martie 2013.

Ciurel susţinea că minte Condescu

Deși această hotărâre a fost votată și semnată de Laurențiu Ciurel pe 4 martie 2013, acesta se duce câteva luni mai tâzriu, mai exact pe 30 mai 2013, la câteva ore după ce s-a închiat marșul celor câteva mii de mineri, să-i înștiințeze pe angajații televiziunii sindicatelor că vor fi evacuați. Iată ce declara atunci Ciurel: „Am făcut o înștiințare în urmă cu o săptămână către FNME, cum că această clădire este în posesia dânșilor, fără să fie vreun contract, fără să plătească vreo utilitate și au transformat acest spațiu în nu știu ce, fără voia CEO. Am fost anunțat că aici sunt studiouri TV. Această clădire la care plătim câteva zeci de milioane pe lună utilități ar trebui să aibă o altă destinație.  I-am invitat joi la discuții, dar nu a venit nimeni.  Dacă nu ne înțelegem pe cale amiabilă, va trebui să-i evacuăm în justiție. Nu are legătură cu protestele. Este doar o constatare că domnul președinte a mințit că are un contract de închiriere și că îl are din 2011. A avut un astfel de contract, dar l-a reziliat a doua lună. Am găsit și contractul de reziliere. Nu a putut să arate contractul de închiriere și nici să facă dovada că a plătit ceva la acest spațiu. Asta e realitatea și nu are legătură cu mitingul Asta e treabă de 2 săptămâni în urmă”, a declarat Laurențiu Ciurel pe 30 mai.

Directorul CE Oltenia nu a răspuns ieri la telefon pentru a explica de ce a ţinut să ofere acel spectacol în studiourile Tele 3, câtă vreme el este cel care a dat clădirea spre folosinţă sindicatelor. Şi până în martie clădirea era tot la sindicate, în baza unui contract de închiriere.

document_ceo_debarcader

Vizualizări: 208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: