Medici reclamaţi la Parchet pentru abuz în serviciu

Mai mulți medici care fac parte din Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap s-au ales cu o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu. Medicii au fost reclamați de o târgujiancă după ce au decis că mătușa sa diagnosticată cu Alzheimer și demență în formă severă nu se încadrează în niciun grad de handicap. Membrii comisiei nu se tem de această plângere pentru că din punctul lor de vedere nu au încălcat legislația.

Medicii Mocioi Carmen, Brîndușescu Creola, Berculescu Ligia, Oproiu Lelia și Benegui Florin s-au ales cu plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu. Plângerea a fost făcută de Amalia Cercelaru, care susține că membrii comisiei de expertiză au comis o serie de ilegalități când nu au încadrat-o pe mătușa sa în niciun grad de handicap, deși aceasta suferă de Alzheimer și demență severă. „Eu și soțul meu avem grijă de mătușa noastră Ana Sichitiu, o bătrână de 83 de ani care suferă de Alzheimer și demență severă. Am fost la comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap și ni s-a spus că nu se încadrează în niciun grad de handicap, după ce am transporta-o pe bătrână acolo. Am ținut-o trei ore nemâncată și s-a mai și agitat pe acolo. Vreau să vă spun că nu ne putem înțelege cu ea. A fost internată pe la căminul de la Novaci, dar acum am luat-o acasă. Alte persoane cu diagnosticul ei au grad de handicap, dar ea nu. De aceea am făcut plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva medicilor din comisie”, a declarat Amalia Cercelaru.

Medicii așteaptă rezultatul comisiei superioare

Medicii reclamați susțin că au respectat legea și nu se tem de plângerea făcută la parchet. Aceștia se plâng la rândul lor că au fost jigniți de târgujiancă. „Au făcut o contestație la certificatul eliberat de noi și așteptăm acum răspuns de la Comisia Superioară. Noi nu am făcut altceva decât să respectăm legea. Și noi am fost jigniți de doamna Cercelaru și a fost nevoie de intervenția organelor de ordine.  Vreau să vă spun că mătușa reclamantei a fost diagnosticată cu această demenţă în urma unui accident vascular. Pentru acest lucru nu se dă grad de handicap. Bătrâna este foarte bolnavă, este grav, dar legea nu ne permite să o încadrăm la niciun grad de handicap. Înțeleg că se vor mai schimba criteriile și poate atunci mai are vreo șansă. În plus de asta, nici nu ne-a adus toate documentele la dosar. Pe actele pe care ni le-a adus nu putem să-i dăm certificat. Dacă vom fi chemați  în instanță, o să prezentăm tot dosarul. Dacă vin cu acte suplimentare, poate fi reevaluată”, a precizat medicul Carmen Mocioi.

Vizualizări: 294

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: