Dragnea îl sfidează pe Berceanu

Cei patru directori din aviaţie şi administraţia drumurilor demişi săptămâna trecută de Berceanu au şanse să se reîntoarcă pe posturile pe care le-au părăsit. Liviu Dragnea, proaspătul secretar general al PSD, s-a lăudat după şedinţa coaliţiei de luni că demişii PSD din ministerul lui Berceanu se vor întoarce la locurile de muncă ca şi când nu s-ar fi întâmplat nimic. Asupra unora dintre ei  planează  acuze de corupţie, existând la DNA dosare penale în curs de cercetare. Ministrul transporturilor, având cunoştinţă de acest lucru, a cerut PSD să-şi exprime susţinerea pentru cei patru, lucru care nu s-a întâmplat. Demiterea a urmat imediat după ce, la Tr. Măgurele, Dragnea l-a făcut tâmpit pe Berceanu şi a produs surpriză în rândul social-democraţilor care abia după 48 de ore s-au adunat şi au ameninţat cu epurări din ministerele conduse de oamenii lor.

După altă rundă de negocieri, Dragnea pare victorios şi anunţă public posibilitatea ca demişii să se întoarcă sub aripa lui Berceanu. Deocamdată ministrul tace, pentru că dacă partidul care l-a propulsat în scaunul ministerial i-o cere nu va avea încotro şi va trebui să-i reinstaleze pe cei patru, cu toate că asta îi va şifona rău de tot imaginea de om hotărât şi expert în lovituri sub centură. Dacă totuşi va face renumirile lui Dragnea probabil că miza va fi foarte mare, iar democrat liberalii vor obţine ceva ce-şi doresc foarte mult, altfel nu se va putea justifica umilirea ministrului Berceanu în faţa celui care l-a făcut public „prost”.  Reinstalarea în posturi a directorilor demişi îi va creşte cota de negociator lui Dragnea şi-i va rotunji imaginea de nou lider în partidul cu atâţia lideri!

Problema Ridzei, acuzată săptămâna trecută că a cheltuit banii ministerului precum banii din portofelul bărbatului său, primarul de la Petroşani, este ca şi rezolvată. Luni, ea  a anunţat comisia parlamentară învestită cu anchetarea modului cum s-au cheltuit banii de la Ministerul Tineretului şi Sportului pentru „Ziua Tineretului” că nu-şi mai are rostul, deoarece s-a declanşat ancheta penală de către DNA. Lui Ridzi îi era mult mai frică de comisia din care făcea parte adversara sa declarată Monica Gorghiu, decât de o anchetă a DNA care poate dura până la terminarea mandatului său de ministresă şi poate mult mai mult. Aşa că, până una alta, ministresa de la tineret ar trebui să le mulţumească liberalilor cărora le-a venit ideea de a o reclama şi la parlament şi la DNA că a scăpat aşa de uşor. Dacă o reclamau numai la Parlament prin intermediu comisiei formate  am fi avut toţi şansa să auzim şi să vedem ce s-a întâmplat de fapt cu banii publici aşa DNA va invoca mult timp de acum înainte că nu poate da detalii având în vedere că este un caz în curs de cercetare iar amănuntele ar periclita imparţialitatea anchetei. Să trăiţi bine!

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: