Dragnea a intrat în săptămâna neagră

Mai puţin de o săptămână a rămas până la congresul PSD din 10 martie. Părea un congres fără miză, în care Liviu Dragnea voia să mai ceară un vot de încredere, deşi toţi se făceau oricum că au încredere în el. Ziua de luni a arătat că nu va fi o săptămână uşoară pentru Dragnea.

Cel mai dur atac a venit de la Gabriela Firea, de departe cel mai popular politician din PSD. Firea a vorbit despre faptul că bătălia dintre liderii PSD înseamnă sinucidere politică. Nu a dat nume, dar cel mai probabil a făcut referire la execuţiile politice ale lui Dragnea la adresa celor care i-au ieşit din cuvânt. Execuţii care vor continua la congresul din 10 martie.

O altă informaţie care ar putea atârna de gâtul lui Dragnea este rezultatul unui sondaj apărut în presă. Un sondaj comandat de PSD, spun surse politice, care arată că din octombrie 2017 până în martie 2018 partidul a scăzut în sondaje nu mai puţin de 14%. Adică de la 46% la 32%. Rămâne de văzut însă dacă vorbim de un sondaj credibil sau nu.

Nu lipsite de importanţă sunt atacurile „camaradului” Codrin Ştefănescu, care insistă să afle ce căuta Dragnea la chermezele SRI şi care era relaţia lui cu Florian Coldea. Ceva pe tema asta pare să fi spus fostul şef al SRI, George Maior, în faţa comisiei de anchetă, că prea este Dragnea negru de supărare după respectiva audiere. Chiar a lansat o ameninţare la adresa lui Codrin Ştefănescu, pe care l-a acuzat că unelteşte cu Gabriel Oprea.

Şi dacă tot vorbim de Oprea şi de Maior, nu ar fi lipsit de importanţă că cei doi sunt nu numai naşii, ci şi creatorii personajului politic Victor Ponta, care nu pierde niciun prilej de a mai pune paie pe foc.

Femeile par să îi fie în continuare fidele lui Liviu Dragnea şi nu întâmplător acesta vrea să le aloce jumătate din funcţiile de conducere din PSD. Dacă va face asta la centru, trebuie să o facă şi în teritoriu. Ori este clar că ponderea bărbaţilor în politică, nu doar în PSD, este mult mai mare, iar măsura asta îi va scoate din sărite. Deşi sunt lideri în PSD, cum ar fi Cătălin Rădulescu, Liviu Pleşoianu, Şerban Nicolae care ar vrea să candideze la o funcţie de conducere, dar nu au loc de femei.

Din toate aceste puncte de vedere şi nu numai, un banal congres pentru modificarea statutului PSD ar putea deveni chiar mai interesant decât cele din trecut, în care Năstase l-a executat pe Iliescu, Geoană l-a executat pe Năstase, Ponta l-a executat pe Geoană şi aşa mai departe.

Vizualizări: 602

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: