De la PSDragnea la PSDăncilă. Nimic nou

PSD nu a înțeles nimic din rezultatul alegerilor de duminică, atunci când, fără aportul unor primari bine văzuți în comunitățile lor, nu ar fi luat mai mult de 15%. Ceea ce s-a întâmplat marți la PSD a fost doar o umplere a golului lăsat după arestarea lui Liviu Dragnea și niște execuții interne în partid.

PSD arată că nu a învățat nimic în primul rând pentru că minciuna continuă. Noul președinte al PSD, Viorica Dăncilă, a spus că programul de guvernare a fost aplicat în proporție de peste 70% și că acest program va continua. PSD nu recunoaște că a câștigat alegerile în 2016 în baza unui program mincinos, din care a aplicat doar niște măriri de salarii și de pensii speciale, pe criterii incorecte, care au produs nemulțumiri uriașe. Când vezi că un consilier de președinte de Consiliu Județean câștigă 6.000 de lei, făcând nimic, iar un miner care își rupe spatele nu ajunge la 3.000 de lei, nu poți să fii decât furios. Când vezi că un medic mediocru, care își privește pacienții cu dispreț, câștigă 25.000 de lei, la fel ca un chirurg de înaltă clasă, nu poți decât să constați că e nedrept. Când vezi că în România există o pensie care depășește 60.000 de lei pe lună, a unui obscur procuror din sudul țării, te întrebi în ce fel de țară trăiești.

PSD a creat o societate nedreaptă și a pierdut alegerile. Le-a pierdut și din cauza lui Dragnea, care a vrut să măcelărească justiția pentru a-și spăla cazierul, dar ăsta a fost doar unul din motive.

Promovarea non-valorilor a fost motivul care a scos tinerii la vot, tineri care văd tot felul de dudui cu carnet de partid în funcții publice, deși nu le recomandă decât silicoanele, botoxul și coafura.

Aroganța politicienilor a scos și ea lumea la vot, și marți seară am revăzut aroganța Gabrielei Firea, pe care și-o pierduse după ce îi luase Dragnea funcțiile politice.

Prostitul în față a enervat românii, minciunile că ați scos țara din noroi, că ați făcut autostrăzi și spitale, astea au scos lumea la vot și am văzut că PSD insistă pe aceeași direcție.

PSD este un partid bolnav, rupt de realitate, care nu înțelege reproșurile oamenilor, pentru că nu vede realitatea la fel ca noi. Fie că rămâne la putere, fie că trece în opoziție, PSD este un organism defect, aproape imposibil de reparat. Va fi loc pe partea stângă a scenei politice mult timp de acum încolo, pentru că PSD nu vrea să se schimbe. Bătălia este în tabere de șmecheri care vor să își împartă cașcavalul rămas prin tragerea lui Dragnea pe linie moartă. Dacă o parte din primarii lor vor pleca la alte partide, PSD va fi un partid mort.

PSDăncilă nu va fi diferit de PSDragnea, la fel cum nu ar fi nici PSD Stănescu, PSD Firea, PSD Oprișan, PSD Bădălău, PSD Olguța și așa mai departe.

Vizualizări: 1,236

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: