Dragnea, de acord cu revenirea lui Călinoiu în PSD

Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, a anunţat într-un interviu la Radio Infinit că este o chestiune de zile până când Ion Călinoiu va reveni în partid. Cârciumaru a spus că Liviu Dragnea şi-a dat deja acceptul. Nu este clar pe ce funcţie va fi Ion Călinoiu, care era înainte de plecare preşedinte executiv.

Reporter: Domnul Călinoiu se consideră membru PSD. Mai sunt noutăţi, revine în partid?

Florin Cârciumaru: Este momentul să clarificăm acest subiect şi să nu ne mai pitulăm unul după altul. Trebuie să fim bărbaţi şi să spunem ceea ce este de spus. Pentru mine personal, nu văd de ce aş putea să zic nu. Alături de domnul Voinea, care mi-a fost conducător la Grimex, alături de domnul Morega, care mi-a fost conducător la FPS în anii 90, alături de domnul Mischie, care mi-a fost preşedinte de partid şi a fost preşedinte de Consiliu Judeţean, şi Ion Călinoiu a însemnat şi înseamnă ceva pentru evoluţia mea pe linie profesională şi politică. Din momentul în care domnul Călinoiu mi-a pus o întrebare pe holurile Casei de Cultură, fără să ne cunoaştem, în sensul dacă nu vreau să fiu vicepreşedinte în organizaţia municipală, dânsul fiind preşedinte, au urmat ani în care am format o echipă pe linie politică foarte sudată, care a avut numai rezultate bune.

Rep.: Înţeleg că nu mai e nicio supărare între dvs., partid şi domnul Călinoiu?

F.C.: După un an şi ceva, toţi îşi pun întrebarea ce s-a întâmplat atunci înainte de Comitetul Executiv, când eu ieşisem din birou de la domnul Dragnea, cu o listă. În momentul în care domnul Dragnea, şi a fost chestie de o jumătate de oră, a început şedinţa a spus că la Gorj avem o problemă. Am rămas surprins, pentru că discutasem lista. A spus că este o problemă, pentru că Ion Călinoiu nu poate să mai fie pe listă. De ce? A explicat dânsul, a spus că trebuie să fiu eu, am spus nu, nu, nu, până când am acceptat, bazându-mă pe relaţia de prietenie dintre domnii Dragnea şi Călinoiu şi crezând că lucrurile se vor rezolva.

Rep.: Atunci domnul Călinoiu s-a supărat şi a candidat independent.

F.C.: Poate oricare dintre noi la supărare făcea ce a făcut dânsul, să candideze independent, nu a reuşit, dar nu a atacat partidul. Domnul Dragnea a fost foarte supărat pe ce s-a întâmplat cu acea deplasare pe care nu trebuia să o facă primarii, a crezut că domnul Călinoiu a stat în spatele mişcării respective. A trecut timpul. PSD, în măsura în care ştie să certe, ştie să şi ierte.

Rep.: Liviu Dragnea este de acord cu revenirea lui Călinoiu?

F.C.: În momentul de faţă, organizaţia de la Gorj are acceptul domnului Dragnea şi al domnului Stănescu să îl primim din nou în partid pe domnul Călinoiu. Acest lucru e de durată o zi, o săptămână, două săptămâni, e o chestiune de timp. Domnul Călinoiu va face parte din nou din organizaţia PSD Gorj. PSD ştie să şi ierte până la urmă, domnul Călinoiu, dacă a făcut ce a făcut, a făcut la supărare.

Rep.: Va reveni pe funcţia de preşedinte executiv?

F.C.: Deocamdată vorbim de primirea dânsului în calitate de membru PSD. Preşedinte executiv este domnul Mihai Weber. S-au făcut speculaţii privind unitatea echipei, dacă au fost unele declaraţii neinspirate, nefericite, nu am ce să le reproşez în public. Dacă e ceva, o să avem o discuţie bărbătească, de la om la om, în biroul permanent al partidului.

Vizualizări: 1,703

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: