Dragnea face dosar penal PNL

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) i-a răspuns liderului PSD, Liviu Dragnea, după ce acesta a adresat o interpelare în care cerea explicaţii cu privire la modul în care a fost finanţată campania electorală a PNL din 2016. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a vrut să ştie cum a fost sancţionat PNL pentru că a încheiat mai multe contracte de prestări servicii cu o firmă, dar a fost prestat un singur serviciu şi au fost emise cinci facturi diferite, el întrebând AEP şi dacă a sesizat organele penale cu privire la o eventuală faptă penală. 

În răspunsul transmis joi de AEP se precizează: „Din documentele prezentate de către formaţiunea politică nu a rezultat în mod clar tipul de serviciu sau al bunului achiziţionat, respectiv realitatea acestora. AEP a solicitat informaţii suplimentare de la reprezentanţii competitorului electoral (inclusiv de la organizaţiile teritoriale şi mandatarii financiari) şi/sau de la furnizorii de bunuri şi servicii”.

În acest caz, Autoritatea reaminteşte că, în 24 mai 2017, a sesizat Agenţia Naţională de Administrare Fiscală privind neregulile financiare constatate în ceea ce priveşte campania electorală a PNL. (A.A.)

Vizualizări: 1,356

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: