Dragnea: Negocierile cu China pentru termocentrala Rovinari, avansate

Negocierile cu partea chineză pentru construcţia unei noi termocentrale la Rovinari sunt foarte avansate, reprezentanţii investitorilor urmând să vină în România în perioada imediat următoare, a declarat vicepremierul Liviu Dragnea, la finalul vizitei efectuate în China.

Construcţia termocentralei Rovinari, cu un nou grup energetic de 500 MW, a fost inclusă în vara anului trecut în Planul naţional de investiţii al Guvernului, fiind prezentat atunci că grupul China Huadian Engineering ar urma să asigure o investiţie de circa un miliard dolari.

În luna noiembrie, conducerea Complexului Energetic Oltenia a încheiat cu preşedintele companiei China Huadian Corporation un acord de intenţie de cooperare pentru realizarea proiectului termoelectric de la Rovinari.

Marţi, Dragnea a reluat faptul că autorităţile române intenţionează să construiască la Rovinari o nouă termocentrală, de 500 MW, cu randament dublu.

"Cu aceeaşi cantitate de cărbune, obţii o cantitate dublă de energie şi, foarte important, se respectă normele de mediu", a spus Dragnea.

În urmă cu cinci zile, Greenpeace România şi un reprezentant de la Viena al organizaţiei ecologiste au măsurat, la Rovinari, gradul de poluare în apropierea termocentralei din localitate, rezultatele înregistrate arătând o depăşire a pulberilor din aer cu mult peste parametrii legal admişi.

Detalii pe Mediafax

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: