Dragnea, „prea bun” pentru ca PSD să renunțe la el!

Condamnarea pe care fostul vicepremier Liviu Dragnea a primit-o la sfârșitul săptămânii trecute în dosarul fraudelor de la Referendumul din 2012, în care au fost judecați și mai mulți gorjeni, dintre care doi au primit condamnări cu suspendare, i-a adus acestuia un val de susținere totală din partea colegilor din PSD.

Biroul Permanent al partidului urma să se întrunească ieri și Dragnea să își depună mandatul de președinte executiv al PSD, situația acestuia în principala formațiune politică aflată la guvernare nefiind deloc limpezită pentru că ședința nu a mai avut loc. Fostul vicepremier a discutat doar cu vicepreședinții din partid, care l-au asigurat de susținerea sa, unul dintre vicepreședinții care încă de vineri l-a apărat și susținut fiind Ion Călinoiu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Dragnea a constatat însă că „absolut toți colegii” au decis ca despre demisia lui să discute într-o ședință a Comitetului Executiv Național, programată pentru mâine, la ora 16.00. După discuțiile de ieri mai mulți fruntași ai partidului au ieșit la rampă cu declarații conform cărora colegul lor nu a fost condamnat pentru fapte de corupție, care să intre sub incidența prevederilor din statut, deși o condamnare penală rămâne o condamnare cu efecte în cazierul persoanei respective și mai ales al unui politician cu funcții atât de importante. O eventuală păstrare a sa în fruntea PSD, ca adjunct al lui Victor Ponta, ar fi un nou pas pe care social-democrații îl fac în lupta cu „penalii” despre care premierul vorbea atât de des și cu atâta plăcere în perioada în care era în opoziție. În această primăvară PSD a reușit să blocheze și arestarea preventivă a senatorului Dan Șova, cercetat de DNA pentru afaceri la Turceni și Rovinari cu un prejudiciu de circa 3,5 milioane lei, în timp ce alte persoane din partid cercetate de procurori, cum ar fi Viorel Hrebenciuc sau chiar și Toni Greblă, au ales să părăsească viața publică pentru ca dosarele să continue cu ei ca simpli cetățeni. Deocamdată Dragnea s-a retras doar de la Ministerul Dezvoltării, acolo unde Victor Ponta va trebui să găsească un înlocuitor, premierul spunând ieri că toți potențialii candidați sunt verificați de „instituțiile specializate” înainte de a fi luată vreo decizie de nominalizare a unui nou ministru.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: