Droguri vândute în pădurea de la Drăgoieni

Un tânăr de 25 de ani, din județul Olt, care s-a aciuat în Târgu Jiu, a reușit să facă bani frumoși dintr-o „afacere” care l-a trimis, în cele din urmă, în spatele gratiilor. În mai puțin de un an, tânărul a făcut peste 400 de tranzacții cu droguri, majoritatea având loc în pădurea de la Drăgoieni. Un gram de cannabis era vândut cu 70 de lei.

Începând cu luna septembrie 2018, în vederea obținerii de venituri, Dumitru Gheorghe Hagi a comercializat cannabis pe raza județului Gorj.

Drogurile erau preluate de la diferite persoane din orașul Filiași și depozitate la imobilul unde tânărul locuia fără forme legale, într-o casă din cartierul Drăgoieni. Aici, „iarba” era porționată și ambalată în pliculețe. Tranzacțiile erau negociate telefonic sau prin intermediul aplicațiilor WhatsApp și Facebook.

Majoritatea tranzacțiilor aveau loc în zona pădurii Drăgoieni, aproape de locuința traficantului. Dar tânărul nu se ferea să vândă droguri și în zone intens circulate din municipiul Târgu Jiu, cum ar fi în apropierea mall-ului sau în Parcul Coloanei Infinitului.

În timp, Hagi și-a creat o rețea de cumpărători fideli. Unii au recunoscut că au achiziționat cantități de cannabis cu o frecvență de 2 ori/săptămână sau chiar zilnic.

„Din declarațiile martorilor și procesele verbale întocmite de investigatorii sub acoperire  reiese că au fost realizate un număr de 405 operațiuni privind circulația drogurilor de risc, prețul de vânzare a unui pliculeț cu cannabis fiind de aproximativ 70-80 lei, iar locurile de întâlnire dintre inculpat și cumpărători erau în localitatea Drăgoieni sau în satul Pișteștii din Deal, județul Gorj”, potrivit informațiilor din dosar.

Unul dintre consumatori le-a povestit anchetatorilor că l-a cunoscut pe Hagi într-un club din Țicleni, la sfârșitul lunii decembrie 2018. Din acel moment, a devenit client fidel, cumpărând aproape zilnic pliculețe cu cannabis, la prețuri cuprinse între 70 și 1.800 de lei.

Hagi și-a continuat activitatea nestingherit până la începutul lunii iulie, când a fost săltat de anchetatori. El a vândut 5,38 grame de cannabis către colaboratorul investigatorului sub acoperire, pentru suma de 460 de lei.

Tânărul, absolvent a doar șase clase, cu antecedente penale, a fost condamnat, recent, în primă instanță, la 2 ani de închisoare, pentru trafic ilicit de droguri de risc. El și-a recunoscut faptele și a avut o atitudine sinceră pe toată perioada anchetei.

Vizualizări: 14,533

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: