Drum asfaltat şi gaze naturale pentru sătenii din Poiana-Turburea

Localnicii din satul Poiana, comuna Turburea, vor avea un drum asfaltat şi se vor putea racorda la reţeaua de gaze naturale. Începând de astăzi vor fi demarate lucrările de reabilitare a drumului din Poiana de Sus, urmând ca în perioada imediat următoare să fie racordate la reţeaua de gaze naturale gospodăriile din satul Poiana, până la şcoală. Primarul Ion Bârcă spune că până la sfârşitul anului în tot satul Poiana vor exista gaze naturale.

Primăria comunei Turburea demarează în cursul zilei de astăzi lucrările de asfaltare a drumului din Poiana de Sus. Este vorba de peste un kilometru de drum care va fi asfaltat cu fonduri din bugetul local. „La sfârşitul săptămânii trecute au finalizat licitaţia privind atribuirea lucrărilor de modernizare a drumului din Poiana de Sus, urmând ca luni să înceapă lucru efectiv. Pentru asfaltarea acestui drum am alocat suma de 5 miliarde de lei vechi din bugetul local”, a declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea.

Localnicii din Poiana nu vor avea numai un drum pe care se va putea circula în condiţii civilizate, dar şi gaze naturale. În momentul de faţă, autorităţile locale fac demersuri în vederea încheierii unui act adiţional cu furnizorul de gaze naturale în vederea extinderii reţelei. „Vrem să încheiem un act adiţional cu cei de la Distrigaz pentru a putea racorda la reţeaua de gaze naturale gospodăriile din Poiana, până la şcoală. Avem aprobare pentru o reţea de 17 kilometri, din care pe 5 kilometri există gaze naturale în Turburea. În următoarele săptămâni vor fi gaze naturale până la şcoala din Poiana, urmând ca până la sfârşitul anului să fie racordate la reţea toate gospodăriile din acest sat. De la şcoală până la capătul satului ar mai nevoie de aproximativ 4 km de reţea”, a mai precizat Ion Bârcă.

Încălzire cu gaze naturale şi în şcoli

Începând cu anul 2013/2014 încălzirea şcolii şi grădiniţei din satul Poiana se va face cu gaze naturale. Edilul local spune că cele patru centrale existente aici vor fi racordate la reţeaua de gaze până la sfârşitul lunii august. „Încălzirea şcolii din Poiana se va face cu gaze naturale. Au fost deja montate caloriferele, urmând ca patru centrale să fie racordate la reţea în perioada următoare. De la începutul mandatului meu şi până în prezent am introdus încălzirea cu gaze naturale la şcolile şi grădiniţele din sate Şipot şi Turburea, urmând ca până la începerea noului an şcolar să existe gaze naturale şi la şcoala şi grădiniţa din Poiana”, a declarat Ion Bârcă.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: