Drum blocat la Poienari. Drumarii, somaţi să intervină

Trafic îngreunat pe Drumul Naţional 67, între Olteţ şi Polovragi. Autorităţile judeţene spun că pe o porţiune de aproape 100 de metri drumul este blocat din cauza viiturilor care au avut loc în urmă cu aproape două săptămâni. Instituţia Prefectului a dispus Secţiei Drumuri Naţionale Gorj să ia măsuri imediate pentru descongestionarea traficului în zonă.

Drumul Naţional 67 este grav avariat în zona Poienari, la intersecţia cu Polovragi, după viiturile de acum două săptămâni. În zonă se circulă foarte greu şi există riscul de accidentări, spun reprezentanţii Instituţiei Prefectului Gorj. „În urma căderilor abundente de precipitaţii din perioada 6-7 august pe DN67, la km 132  s-a produs o eroziune foarte puternică. Aici este porţiunea cea mai puternic afectată şi trebuie intervenit în regim de urgenţă pentru că se surpă în continuare şi este pericol de accidentare. Drumul este blocat, semnalizat, dar porţiunea afectată este mult mai mare”, a declarat Sorin Arjoca, subprefectul judeţului Gorj.

Cum drumul naţional este răspunderea Companiei Naţionale de Drumuri şi Autostrăzi, Instituţia Prefectului a cerut Secţiei Drumuri Naţionale Gorj să intervină rapid în zonă. „Am decis să dispunem Secţiei de Drumuri Naţionale refacerea în regim de urgenţă a acestei porţiuni, să întocmească documentaţia tehnică şi execuţia şi alocarea de fonduri de la CNAIR pentru readucerea într-o stare foarte bună a drumului respectiv”, a mai spus Sorin Arjoca.

Tudor: „Se fac demersuri”

Reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale Gorj spun că au demarat deja documentele pentru a face lucrările care se impun. „Se fac toate demersurile în vederea începerii activităţii de înlăturare a greutăţilor din trafic din zona respectivă. Urmează să ştim cu certitudine ce se va face acolo, dar au fost demarate documentele în vederea începerii lucrărilor”, a declarat Ion Tudor, şeful SDN Gorj.

Galerie foto


Vizualizări: 711

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: