Şcolile din Mătăsari, pregătite de începerea cursurilor

Elevii şi preşcolarii din comuna Mătăsari vor beneficia de condiţii bune de studiu în noul an şcolar. Autorităţile locale şi conducerea Colegiului Tehnic Mătăsari au derulat, pe perioada vacanţei de vară, un amplu program de reparaţii şi igienizări la toate unităţile şcolare din comună.

Unităţile şcolare din Mătăsari au fost pregătite pentru începerea noului an şcolar. Este vorba de Colegiul Tehnic Mătăsari, Şcoala Gimnazială nr.2 şi Școala Brădet. Și Grădiniţa cu program normal din incinta colegiului a fost amenajată astfel încât cei mici să fie primiţi în cele mai bune condiţii. „Domnul Ion Săceanu, directorul Colegiului Tehnic Mătăsari, face ultimele retuşuri la unităţile de învăţământ din localitate pentru ca elevii să înceapă în bune condiţii anul şcolar. Mari investiţii la şcoli nu au fost necesare, pentru că au fost realizate în anii anteriori, dar au fost şi bine întreţinute de conducerea colegiului, care administrează unităţile de învăţământ”, a declarat Gheorghe Gaşpar, primarul comunei Mătăsari.

Trei microbuze asigură transportul elevilor şi preşcolarilor de acasă la unitatea de învăţământ şi invers. În ultimii ani a scăzut efectivul de elevi, fapt ce a condus la închiderea unor unităţi şcolare. „Avem în momentul de faţă în jur de o mie de elevi. În fiecare an scade numărul elevilor şi preşcolarilor. În localitate au funcţionat şi alte unităţi şcolare, care s-au închis din cauza lipsei de elevi. Este vorba de şcoala I-IV şi grădiniţa de la Croici, dar şi unitatea şcolară din satul Runcurel”, a precizat primarul comunei Mătăsari.

Primăria Mătăsari contribuie în fiecare an cu sume importante de bani pentru sprijinirea învăţământului la nivel de localitate. Pe lângă bugetul propriu pe care îl au şcolile, administraţia locală asigură restul de cheltuieli, pentru buna desfăşurare a procesului educaţional.    

Vizualizări: 498

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: