Investiție în pericol din cauza unei alunecări de teren

Sistemul de alimentare cu apă din satul Ruget, comuna Roșia de Amaradia, este în pericol din cauza unei alunecări de teren. Investiția este în valoare de 500 de mii de lei, iar aceasta ar putea fi distrusă de pământul care a început s-o ia la vale. Primarul susține că aceasta este o nouă consecință a excavărilor miniere și a cerut sprijinul Complexului Energetic Oltenia.

Alunecarea de teren a afectat câteva zeci de hectare de teren. În zonă, s-a creat o groapă de 50 de metri, astfel că investiția de alimentare cu apă din satul Ruget a fost pusă în pericol. Primarul comunei, Liviu Cotojman, susține că o soluție ar fi ca producătorul de energie să acopere această groapă. „Am reluat discuțiile cu oficialii companiei. Vrem să finalizeze toată acțiunea aceasta de a reuși să dislocăm cantitatea de pământ, de steril necesară umplerii gropii rămase în urma excavării miniere astfel încât, odată cu finalizarea acestor lucrări, terenurile oamenilor vor fi redate în circuitul agricol și vom reuși să ducem stabilitate zonei înspre satul Ruget și înspre Seciuri, acolo unde alunecarea de teren este persistentă și poate pune în pericol investiția de alimentare cu apă din satul Rugetu”, ne-a spus primarul comunei Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman.

Această lucrare nu ar salva doar investiția primăriei, ci și alte câteva zeci de gospodării din apropiere. „Domnul director Boza mi-a comunicat că există un proiect în lucru, unul care să vină ca o alternativă la proiectul existent de redeschidere a carierei de pe raza localității Roșia de Amaradia. Acesta presupune o soluție mai fluidă, astfel încât, pe plan local, fără să afectăm locuințele oamenilor, să reușim să transportăm cantitatea de pământ necesară astfel încât să putem umple groapa rămasă în urma excavării miniere. În felul acesta, reușim să consolidăm zonele înspre satele Seciuri și Ruget, salvăm și investiția cu apă”, a mai explicat primarul.

Galerie foto


Vizualizări: 583

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: