Primul after school din Băleşti, aproape gata

Veşti bune pentru comunitatea din Băleşti. Primul after school de la nivelul localităţii va fi pus în funcţiune anul acesta. Lucrările de reabilitare şi modernizare a clădirii în care va funcţiona centrul sunt aproape de final. Autorităţile locale vor declanşa în perioada următoare o sesiune de înscrieri pentru părinţii care doresc ca micuţii să frecventeze această unitate.

Primul after school din Băleşti a fost înfiinţat în clădirea fostului dispensar, care a fost odinioară şi sediu de primărie. Clădirea a fost reabilitată şi modernizată cu fonduri de la bugetul local. Lucrările sunt aproape de final, spune primarul Mădălin Ungureanu, care este sigur că acest after school va deveni funcţional până la finalul anului 2017. „Lucrările la after school au fost demarate acum trei luni. Vreau să spun că este 98% finalizat. A ieşit un lucru extraordinar. Toată lumea din comună ştie cum arăta clădirea înainte. În legătură cu funcţionalitatea lui, vom vedea în funcţie de numărul de înscrieri. Ne dorim să devină funcţional şi suntem şi obligaţi, fiind vorba de un program integrat, european. Vom face toate eforturile să fie funcţional până la sfârşitul anului”, a declarat Mădălin Ungureanu, primarul comunei Băleşti. 

Dotarea acestui after school cu mobilier este asigurată din fonduri europene, pe un proiect mai amplu accesat de autorităţile locale din Băleşti. Primăria a investit aproximativ 320 mii lei pentru reabilitarea clădirii în care va funcţiona after school-ul. Primăria va amenaja şi un spaţiu de joacă în incinta unităţii, terenul fiind deja pregătit în acest sens.

Grădiniţă transformată în creşă

Administraţia locală din Băleşti a obţinut finanţare de la Uniunea Europeană şi pentru reabilitarea grădiniţei cu program normal din satul Ceauru. Cu acest prilej, primarul Mădălin Ungureanu mai dă o veste bună cetăţenilor. „Este vorba de 1,3 milioane de lei pe care i-am obţinut prin AFIR. Acolo, luăm în calcul, împreună cu Inspectoratul Școlar Judeţean, să facem o grădiniţă cu program prelungit. Aş vrea să înfiinţăm astfel un fel de creşă. Consider că ar veni în ajutorul părinţilor. Și eu sunt părinte de copil mic şi ştiu ce înseamnă să nu ai cu cine să-l laşi. Cred că ar fi extraordinar de binevenită ideea. Preconizăm că în iarnă are loc licitaţia, urmând ca în primăvara anului viitor să înceapă lucrările”, a explicat primarul comunei Băleşti.

Vizualizări: 1,021

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: