Au plantat un stejar în locul în care a pierit Ecaterina Teodoroiu

Un grup de elevi de la Școala Gimnaziala „Ecaterina Teodoroiu” din municipiul Târgu Jiu a întors vizita copiilor din comuna Străoane, judeţul Vrancea, și a fost să vadă locul în care s-a jertfit pentru patrie eroina de la Jiu. Tinerii au plantat acolo un stejar, au vizitat muzeul, mausoleul și şcoala din Străoane.

În total, 32 de elevi și cadre didactice de la Școala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu” au luat parte la sărbătorirea a 100 de ani de la moartea eroinei. „Pe parcursul celor patru zile, elevii au putut vizita locuri cu importantă semnificație istorică. Printre acestea, au mers la locul unde a căzut Ecaterina Teodoroiu, Mausoleul de la Mărăşești și muzeul. Îi mulțumim delegației de la Străoane pentru primirea de care am avut parte și de organizare. Colectivul de cadre didactice și elevi au avut ocazia unică de a retrăi momente din cadrul Primului Război Mondial chiar și după 100 de ani. Ne mândrim cu faptul că noi ne legăm de nașterea Ecaterinei, iar astăzi am putut vedea și înțelege mai bine jertfa pe care a făcut-o împreună cu ostașii români căzuti pe frontul de luptă”, a declarat Livia Zamfir, directorul Școlii Gimnaziale „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu.

Luna trecută, 15 elevi de la şcoala din Străoane au venit la Târgu Jiu pentru a vedea locul în care s-a născut eroina și casa în care aceasta a copilărit. (A.P.)

Vizualizări: 619

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: