Parc de agrement pe 1,5 hectare, la Tismana

Primarul oraşului Tismana, Marian Slivilescu, a reuşit să obţină o finanţare de aproape două milioane de euro pentru amenajarea unui parc în centrul localităţii, chiar lângă lacul de acumulare.

Investiţia va fi realizată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional. Valoarea totală a proiectului este de peste opt milioane de lei, din care contribuţia Primăriei Tismana este de 2%. „Au trecut deja două luni şi jumătate de la câştigarea proiectului, acum urmând să aibă loc licitaţia pentru proiectarea şi execuţia lucrării. Este vorba de realizarea unui parc şi a unei grădini publice pe amplasamentul fostei gropi de gunoi a oraşului şi fostul sediu al staţiei de betoane. Terenul este foarte degradat, iar realizarea parcului pe o suprafaţă de un hectar şi jumătate ar schimba zona radical”, susţine primarul Slivilescu.

Primarul din Tismana spune că are 30 de luni la dispoziţie pentru a implementa proiectul, dar deja două luni şi jumătate au trecut. „Parcul va fi amenajat la coada lacului de acumulare şi cu această investiţie încercăm să punem în valoare şi zona. Aici se va realiza un spaţiu de joacă pentru micuţi, mobilier pentru fitness şi un pavilion multifuncţional pentru desfăşurarea de evenimente artistice. Se încearcă dezvoltarea unor activităţi comerciale, culturale, de petrecere a timpului liber. Aici se vor putea ţine şi concerte în aer liber”, a conchis edilul oraşului Tismana.

Vizualizări: 1,325

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: