Drum inaugurat ca asfaltat, deşi mai e de asfaltat o porţiune

Autorităţile judeţene şi parlamentari gorjeni au inaugurat la sfârşitul săptămânii trecute un drum asfaltat între Negomir şi Dragoteşti, deşi asfaltul lipseşte de pe circa un kilometru de şosea. Drumul respectiv are puţin peste 3 kilometri lungime, trece prin zone mai puţin populate, dar afectate de exploatările din zonă, şoseaua în cauză scurtând cu zeci de kilometri deplasarea celor care vroiau să ajungă la Mătăsari. Drumul a fost asfaltat doar pe raza comunei Negomir, nu şi la Dragoteşti, edilul de aici, Vili Pasăre, nereuşind să facă rost de fonduri pentru a finaliza şi el lucrările. Prefectul Ion Florescu, senatorul Ion Ruşeţ şi deputatul Severus Militaru au participat la inaugurarea drumului, alături de primarul din Negomir, Ion Gruiescu. Ruşeţ a menţionat în discursul său ţinut în faţa localnicilor că îşi doreşte o colaborare mai bună între primarii din Negomir şi Dragoteşti pentru ca asfaltarea să se încheie şi pe raza comunei conduse de Vili Pasăre. Prefectul Ion Florescu spune, la rândul său, că nu a ştiut că drumul nu a fost asfaltat pe tot tronsonul, acesta menţionând că primăria din Dragoteşti ar fi avut nevoie de circa o jumătate de milion de lei pentru a finaliza lucrările. 
 Pasăre spune că speră să rezolve problema anul viitor, mai ales că deputatul Militaru i-a promis sprijin în acest sens. "Eu am convingerea că domnul deputat ne va ajuta să obţinem finanţare pentru porţiunea aceasta de drum, mai ales că dumnealui ne-a mai ajutat şi cu fonduri pentru biserică. A fost singurul care ne-a ajutat până acum şi ne-a promis că şi în această problemă ne va ajuta. Noi, ca Primărie, nu avem bani pentru drumul respectiv, iar cei de la Negomir au luat banii prin Agenţia Zonelor Miniere. Am luat şi noi prin agenţia asta fonduri, dar pentru o altă lucrare, pentru un cămin cultural, iar la drumul respectiv interesul a fost mai mare din partea celor de la Negomir pentru că ei au oameni mulţi care fac naveta la noi la mină, în partea asta, pe când, de la noi spre ei trec mai puţini", spune edilul din Dragoteşti.
 Localnicii se bucură însă că cea mai mare porţiune din drumul respectiv este acum asfaltată, aceştia aşteptând cu interes să vadă în câţi ani vor face rost autorităţile de restul banilor pentru a moderniza şi kilometrul de drum pentru care fondurile nu au mai fost de ajuns.
 


Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: