Drum judeţean reabilitat de două primării

Drumul Judeţean 67D este reabilitat de două primării din Gorj. Autorităţile locale din Leleşti şi Runcu au luat în administrare acest tronson drum care traversează cele două localităţi ca să-l poată moderniza. S-a luat această decizie pentru că drumul nu era pe lista de priorităţi a Consiliului Judeţean.

Lucrările la drumul judeţean au început în luna martie a acestui an şi ar trebui finalizate în 2 ani. Până în acest moment drumul a fost reabilitat în proporţie de 50% însă lucrările vor fi sistate cel mai probabil până la primăvară.

Investiţia este făcută prin PNDL şi se ridică la aproximativ 6.800.000 de lei. "Tot drumul are aproximativ 11 kilometri. În comuna Leleşti sunt cam 4 kilometri şi la Runcu restul. S-a făcut cam jumătate din lucrare, adică s-a turnat primul strat şi acum se lucrează la rigole cât mai permite timpul. În mod singur o să sistăm lucrările până la primăvară. Chiar şi aşa o să terminăm lucrarea mai repede decât a fost stabilit prin proiect", a precizat primarul din Leleşti, Vasile Laurenţiu Turcilă.

Autorităţile locale au luat această decizie de a reabilita drumul judeţean pentru că este principalul drum din cele două comune. "Pentru noi acest drum avea prioritate, dar la Consiliul Judeţean nu se afla pe listă. Leagă cele două comune şi este destul de circulat. De aceea am decis de comun acord cu cei de la Consiliul Judeţean să îl luam în administrare ca să-l facem. Noi în comună mai aveam făcute studii de fezabilitate pentru încă 4 kilometri de drumuri săteşti şi comunale şi am rezolvat infrastructura în Leleşti", a mai spus primarul din Leleşti.

Vizualizări: 1,765

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: