Drumul blocat de pandemie și prețuri va fi gata până la sfârșitul acestui an

Dumul blocat de pandemie și prețuri va fi gata până la sfârșitul acestui anDrumul comunal DC 15 Voiteștii din Vale-Ohaba-Glodeni a primit finanțate pe PNDL1 și PNDL2 în urmă cu aproximativ cinci ani, însă lucrările nu au fost finalizate din cauza pandemiei, dar și creșterii prețurilor la materiale de construcții. Investiția ar fi trebuit să fie gata la finele anului trecut dar, Ministerul Dezvoltării a mai prelungit termenul de execuție cu încă un an.

Lucrările pe acest tronson de drum au început în 2016-2017, cu finanțare primită pe două programe guvernamentale. Aproximativ 10 kilometri de drum comunal ar fi trebuit să fie gata la sfârșitul anului 2021, însă acest lucru nu a fost posibil.

Lucrările au fost reluate și autoritățile locale din comuna Bălănești dau asigurări că de această dată noul termen stabilit de Ministerul Dezvoltări va fi respectat. ”Societatea care lucrează pe DC 15 Voiteștii de Vale-Ohaba respectiv Ohaba-Glodeni a reluat lucrările și se face accesul la proprietăți precum și rigolele. Avem certitudinea că până la sfârșitul anului investiția va fi recepționată. Ar mai fi de turnat și 4 kilometri de asfalt din stratul de uzură. Porțiunea de drum Voiteștii din Vale-Ohaba este realizată în proporție de 60%, cea care a început în 2017 prin PNDL 2, iar porțiunea Ohaba-Glodeni care a început în 2016 prin PNDL1 este finalizată în proporție de 90%. Din păcate lucrările s-au prelungit din cauza pandemiei și a creșterii nejustificate a prețurilor pentru materialele de construcții”, a precizat primarul din Bălănești, Ovidiu Pungan.

Autoritățile locale din comuna Bălănești mai anunță că au început și lucrările la noua grădiniță se construiește lângă Școala Ioan Popescu Voitești.

Vizualizări: 1,582

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: