Drumul de rocadă, gata până la sfârşitul anului

Lucrările de reabilitare a centurii sunt finalizate în proporţie de 85%. Reprezentanţii municipalităţii spun că până la sfârşitul anului, pe drumul de rocadă se va putea circula conform standardelor europene.

În momentul de faţă traficul se desfăşoară în condiţii de şantier cu piloţi care dirijează circulaţia, în funcţie de aglomeraţie. Centura are o lăţime de nouă metri şi face parte dintr-un drum european ce realizează legătura între partea de nord şi partea de sud a Europei. “Până în prezent s-a realizat aproape tot ceea ce ţine de infrastructură. În perioada imediat următoare sunt prevăzute lucrări privind partea de detensionare a dalelor de beton şi turnarea stratului de amestec optimal astfel încât să se finalizeze primul strat de asfalt. De asemenea, se lucrează şi în zona podului de cale ferată unde au început lucrările de lărgire a pasajului. Sperăm ca până la sfârşitul anului drumul de rocadă să fie finalizat, iar în primăvară să putem face recepţia”, a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu.

INVESTIŢIE

Proiectul privind reabilitarea drumului de rocadă are o valoare de 400 miliarde de lei  vechi, fonduri europene. Investiţia presupune asfaltarea a 13 kilometri de drum, realizarea a patru sensuri giratorii şi lărgirea pasajului de cale ferată. “Lărgirea pasajului de cale ferată va face ca legătura dinspre Craiova spre Severin şi Vâlcea să se desfăşoare în bune condiţii”, menţionează Ionescu.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: