Drumul expres, manipulări politice

Unul dintre motivele pentru care Gorjul este pe ultimul loc pe țară la investiții străine este legat de lipsa unor drumuri decente care să lege județul de restul lumii. Drumul expres Târgu Jiu - Craiova ar fi o șansă mare pentru acest județ, mai ales că deja se lucrează la drumul expres Craiova - Pitești. Din păcate, unii politicieni nu pot, alții nici măcar nu vor să se implice în acest proiect. Asta deși, fără drumuri decente, pot face ei o mie de zugrăveli și pietruiri, că județul nu va da înainte.

Deputatul PSD Gorj, Mihai Weber, spune că drumul expres Târgu Jiu - Craiova este proiectul lui de suflet. Vorbește de două mandate despre acest proiect, care în opt ani nu a ajuns nici măcar la stadiul de proiect. În timpul ăsta, partidul lui a fost câțiva ani la guvernare, s-au mișcat niște hârtii, dar într-un ritm lent, care o să-i mai dea prilejul să vorbească trei mandate despre proiectul de suflet, înainte să putem circula pe respectivul drum.

Acum sunt liberalii la guvernare, iar Weber îi ceartă că nu finalizează licitația pentru proiectul tehnic. Licitație lansată pe timpul guvernării PSD, care a tot fost amânată. Pe 29 mai 2020 era termenul limită pentru evaluarea tehnică și cea financiară a ofertelor depuse, dar pe site-ul de licitații publice nu apare nicio informație legată de aceasta.

Președintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a ținut vineri să le dea o replică pesediștilor ticăloși, cum îi numește el pe foștii lui colegi de partid, și a spus că nu a fost nicio clipă vorba de licitația pentru drumul expres, ci doar pentru un studiu de fezabilitate sau, mă rog, un proiect tehnic, care ar trebui finalizat în 2021. Ca și cum ar fi zis, ce atâta grabă, că mai e până la anul. Doar că realizarea proiectului tehnic durează doi ani, deci ar fi fost gata în 2021 dacă licitația ar fi fost finalizată anul trecut. Weber măcar avea tupeul să își certe șefii de la București că nu respectau termenele, dar Vîlceanu crede că e normal să le găsească scuze.

Cu politicieni care nu înțeleg importanța unui astfel de proiect, nu o să avem drumul expres Târgu Jiu - Craiova nici peste zece ani, nici peste 20 de ani. Și mă refer aici la toți politicienii care fac un subiect de dispută din drumul expres. Dacă le-ar păsa și de județ, nu doar de găștile lor pe care le numesc partide, ar pricepe că astfel de subiecte nu pot fi folosite în dispute politice. Ar pricepe că ar trebui să își dea mâna, să își folosească fiecare influența pe care o are la București, pentru a face acest drum, indiferent cine o să fie la putere atunci când va fi tăiată panglica.

Dacă Vîlceanu și Weber, ca lideri ai celor două partide mari din Gorj, ar fi capabili să își dea mâna pentru un proiect important, am putea crede că există politicieni în acest județ. Din păcate, nu este cazul.

Vizualizări: 4,959

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: