Drumul lui Călinoiu o ia la vale! A costat 480 de miliarde!

„Drumul lui Călinoiu”, a cărui reabilitare a costat acum câţiva ani 480 de miliarde lei vechi, o ia la vale în comuna Săcelu. Pentru acest drum se vor plăti rate la bancă timp de 20 de ani din bugetul Consiliului Judeţean. Primarul din Săcelu, Ion Voica, a declarat pentru Radio Infinit că problema este una destul de gravă, ce va putea fi rezolvată cu o sumă consistentă de bani. Tot la acest post de radio democrat –liberalul Ion Fugaru a anunţat că din acest motiv va depune plângere la DNA împotriva lui Ion Călinoiu.

Reabilitarea drumului Ţânţăreni-Crasna a fost anunţată cu mare tam-tam în luna decembrie a anului 2009. Era vorba despre 70 de kilometri, ce urmau a fi asfaltaţi cu un împrumut bancar în valoare de 48 de milioane lei noi şi care vor fi achitaţi în decursul a 20 de ani. Şeful judeţului, Ion Călinoiu, s-a lăudat în numeroase rânduri cu respectiva investiţie, una avantajoasă pentru judeţ, amintind că însuşi Guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, l-a lăudat pentru această realizare. Nu a durat însă mult până când renumitul drum a început să o ia la vale pe porţiunea din comuna Săcelu, satul Blahniţa de Sus. „A început drumul, dar nu l-a făcut cum trebuie, în condiţii bune. Banii s-au băgat, şterpelit, dar nu a făcut consolidare. E o zonă cu probleme. Nu este lucrare de calitate”, spune unul dintre localnici.

Voica, dezamăgit de investiţie

Deşi iniţial s-a bucurat de această investiţie, Ion Voica se declară acum dezamăgit de starea în care a ajuns drumul. „Eu am avut o discuţie cu preşedintele CJ Gorj, a desemnat o persoană care să se deplaseze la faţa locului, nu a făcut o constatare scrisă, a spus doar că o să aibă în vedere. Cred eu că acolo se impune o alocare de fonduri substanţială, pentru că este o zonă unde terenul fuge şi sunt în pericol gospodăriile din apropierea drumului”, declară Ion Voica.

Primarul dă vina pe geolog pentru ceea ce s-a întâmplat în satul Blahniţa de Sus. „Drumul chiar prezintă un pericol pentru viitorul apropiat. Cred că, fără să analizez documentele tehnice, e este o greşeală a geologului care a făcut studii în acea zonă, deoarece nu a adus la cunoştinţă că acea zonă este una cu pericol în viitorul apropiat. Sincer nu ştiu de unde CJ Gorj va găsi fondurile necesare. Este regretabil că nu au avut în vedere toţi factorii de risc atunci când s-au împrumutat atâţia bani”, mai declară Ion Voica.

PLÂNGERE

Ion Fugaru, fostul viceprimar din Cărbuneşti, cel care a şi semnalat această situaţie, a anunţat că va depune plângere la DNA împotriva lui Ion Călinoiu. „Va avea o plângere la DNA din partea mea. Să dea socoteală, să facă expertize la drumul de la Crasna-Ţânţăreni pentru că e rupt tot. A fost Ion Călinoiu să vadă acolo? Drumul Crasna-Ţânţăreni e făcut în comuna Săcelu praf. A alunecat, s-a spart”, spune Ion Fugaru.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: