Noi străzi modernizate în Târgu Jiu cu bani europeni

Autorităţile locale din Târgu Jiu au finalizat lucrările de modernizare a zonei adiacente străzii Bicaz. Este vorba de lucrări efectuate pentru reabilitarea mai multor străzi, de realizare a canalizării pluviale şi menajere, dar şi de alimentare cu apă în zonă. Cheltuielile totale în cadrul proiectului au fost de peste 8,8 milioane lei, 98% din lucrări efectuându-se din fonduri europene.

Proiectul de creare şi modernizare a spaţiilor publice urbane în zona adiacentă străzii Bicaz face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. Ieri a avut loc conferinţa regională cu privire la finalizarea proiectului.

Unul dintre obiectivele acestui proiect a fost reabilitarea străzii Bicaz, pe o lungime de 980m, la care s-a efectuat canalizarea pluvială şi menajeră, dar şi alimentarea cu apă pe o lungime de 880m. Şi strada Hidrocentralei a fost reabilitată pe o lungime de 520m, unde s-au efectuat lucrări pentru introducerea canalizării pluviale şi menajere pe o lungime de 400m. „Partea de carosabil este făcută, în zonă se poate circula normal. În aceste condiţii s-a făcut legătura cartierului Bicaz, străzii Vasile Alecsandri cu partea de Nord, Hidrocentralei-strada Barajelor. Valoarea lucrărilor este de circa 5 milioane lei, ceea ce reprezintă construcţia-montajul propriu zise, la care se mai adaugă sumele alocate pentru proiectare şi consultanţă. Proiectul este finalizat, s-a închis proiectul de finanţare, urmând ca în următoarele luni, fiind corelat cu proiectul de modernizare străzi, să se finalizeze lucrările din punct de vedere al pregătirii recepţiei şi pentru cartierul Bicaz”, a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al primăriei Târgu Jiu.

Vizualizări: 211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: