Liceul în care elevii merituoşi primesc gratuit cazare şi masă

Absolvenţii claselor a opta care optează să urmeze studiile liceale în cadrul Liceului Teologic din Târgu Jiu au cele mai mari şanse să fie cazaţi gratuit la căminul unităţii şi să beneficieze de masă fără a plăti niciun leu. Cinci elevi care vor intra cu cele mai mari note la specializările vocaţionale vor beneficia de gratuitate într-o cameră a căminului. De asemenea, 20 de elevi cu venituri reduse vor beneficia zilnic de două mese calde.

Căminul Liceului Teologic din Târgu Jiu este unul ultra modern, funcţional din anul 2008. Dispune de 60 de locuri de cazare pentru care elevii plătesc între 50 şi 70 de lei lunar, în funcţie de sezon. Fiecare cameră este dotată cu mobilier nou şi baie. Pentru a sprijini elevii care vor decide să urmeze studiile liceale în cadrul acestei unităţi, conducerea unităţii oferă cu titlu gratuit cinci locuri de cazare pentru copiii care vin din judeţ. Premiaţi vor fi şi elevii merituoşi din Târgu Jiu care vor decide să urmeze cursurile la acest liceu. “Primii cinci elevi care vor intra pe clasele vocaţionale, în funcţie de medie, vor avea cazare gratuită în cadrul liceului, iar în cazul în care sunt din localitate vom acorda o bursă de 50 lei pe lună. În căminul liceului avem 40 de locuri pentru băieţi şi 20 de locuri pentru fete. Fiecare cameră este dotată cu baie proprie, cu mobilier nou, încât elevii vor fi cazaţi în bune condiţii faţă de multe licee din Târgu Jiu. Au apă caldă şi căldură, 24 de ore din 24, şi nu plătesc utilităţile”, a declarat Gheorghe Benegui, directorul adjunct al Liceului Teologic din Târgu Jiu.

Masă caldă pentru elevii nevoiaşi

Câteva zeci de elevi care vor urma studiile la  Liceul Teologic vor beneficia şi de două mese pe zi. “Avem o colaborare cu Centrul de zi din cadrul CSAPR Târgu Jiu şi, în funcţie de venituri, 20 de elevi din cadrul internatului şcolii beneficiază de două mese gratuite pe zi, în timpul anului şcolar. În cămin elevii dispun şi de un frigider în care să-şi poată depozita în condiţii optime alimentele”, a mai spus Gheorghe Benegui.

OFERTA EDUCAŢIONALĂ

În anul şcolar 2013-2014, în cadrul Liceului Teologic vor exista patru clase de a IX-a, două în domeniul vocaţional şi două pe filiera teoretică. Este vorba de două clase de filologie, o clasă de patrimoniu cultural şi o alta de teologie pastorală. Cei care vor dori să urmeze una dintre specializările din domeniul vocaţional se pot înscrie pentru examen în perioada 10-17 iulie.  

Vizualizări: 702

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: