Drumuri reabilitate pe pile la Scoarţa

Locuitorii satului Lazuri din comuna Scoarţa îşi doresc să aibă rude la ...Prefectură. Oamenii au ajuns la concluzia că ar putea beneficia de un drum asfaltat doar dacă ar avea pile. Până atunci, oamenii din Lazuri aşteaptă ca primarul Aurelian Cotârlău să-şi facă treaba.

Oamenii povestesc că în staul vecin, drumul a fost reabilitat pe relaţii. Drumul din satul lor arată deplorabil, iar atunci când plouă este impracticabil. Aici nu se poate ajunge decât cu maşini de teren şi oamenii se roagă să nu aibă nevoie de ambulanţă sau de ajutor pompierilor.

Sătenii susţin că acest coşmar a început anul trecut, când primarul a hotărât să facă săpături pentru alimentarea cu apă. Edilul le-a promis că va reabilita calea de acces şi le-a luat ochii oamenilor cu câteva maşini de piatră pe care nici măcar nu le-a împrăştiat. „Este iadul de pe pământ aici la noi. Noi suntem rupţi de lume pentru că aşa vrea primarul. Pur şi simplu îşi bate joc de noi. Nu putem urca cu maşinile decât până la un anumit punct, de acolo pe jos. Drumul era bunicel, până anul trecut când a început să facă şanţurile pentru apă. Tot pământul îl aruncau în drum. Aşa l-au nenorocit“, spun sătenii.

Drum pentru Liviu Andrei

Oamenii din Lazuri sunt revoltaţi pe atitudinea primarului. În urmă cu câteva luni, edilul a dispus reabilitarea un drum din satul vecin pentru că acolo locuia bunica prefectului de Gorj Liviu Andrei. Bătrâna a decedat şi drumul până la cimitir era impracticabil. „Dacă am avea şi noi aici în sat oameni cu funcţie, poate nu am trăi în halul ăsta, în batjocura asta. Aici în satul de lângă noi era drumul mai rău ca aici. A murit bunica prefectului şi umblau în cizme de cauciuc şi nu puteau să ajungă cu ea la biserică şi la cimitir şi atunci primarul le-a băgat piatră imediat. Dar la noi cine să intervină, că nu avem oamenii influenţi în sat“, au mai spus aceştia.

Întrebat despre acest subiect primarul Cotîrlău a refuzat să comenteze. „Mă abţin de la comentarii. Nu vreau să vorbesc despre asta”, a spus primarul.

Pentru pietruirea drumului, despre care oamenii povestesc că e făcut la ordinul sau rugăminţile prefectului, primarul din Scoarţa a fost amendat de Apele Române că a luat balast fără autorizaţie.

Cotîrlău promite din nou

Şi de această dată primarul Aurelian Cotârlâu le promite oamenilor din Lazuri că în maxim trei luni iadul în care trăiesc va lua sfârşi şi totodată se laudă că a intervenit deja cu utilaje. „Noi  am intervenit deja acolo cu utilaje. Cunoaştem problema, da e normal ca un drum în lucru să arate aşa. În maxim trei luni sperăm să-l facem”,  a spus şeful din Scoarţa. Locuitorii din Lazuri nu au drum ,canalizare, apă potabilă, iar deşeurile menajere le aruncă la întâmplare.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: