Drumurile săteşti din Văgiuleşti, recondiţionate pentru iarnă

Mai multe drumuri secundare din comuna Văgiuleşti vor fi recondiţionate în următoarea perioadă. Este vorba de drumurile săteşti neasfaltate, pe care autorităţile locale intenţionează să le pietruiască astfel încât să se poată circula în condiţii cât mai bune odată cu venirea iernii. Autorităţile şi-au propus ca anul viitor să modernizeze aceste drumuri, cu fonduri europene. 

Autorităţile locale din comuna Văgiuleşti nu aşteaptă ca iarnă să le ia pe nepregătite şi au început demersurile pentru recondiţionarea drumurilor săteşti. Astfel, mai multe şosele din satele comunei vor fi pietruite în următoarea perioadă. Va fi recondiţionat cât se poate chiar şi drumul din satul Valea Motrului, afectat de alunecările de teren ce s-au produs la începutul acestui an. Investiţia se realizează din veniturile proprii ale comunei, spune primarul Constantin Pîrjol. "Avem repartizată acum, pe trimestrul 4, suma de 80.000 lei la reparaţii curente la drumuri care vor fi investiţi în achiziţionarea de material, piatră spartă, ce va fi aplicată pe drumurile săteşti, pe majoritatea. Şi pe uliţe. Avem două zone care sunt mai puternic afectate, respectiv satul Valea Motrului şi cătunul Hobiţa. Le reabilităm să putem să depăşim perioada de iarnă. Sunt multe drumuri săteşti care necesită reparaţii. În funcţie de posibilităţi, dacă vom găsi rezerve financiare pe la alte capitole, o să mai alocăm bani pentru recondiţionarea drumurilor din sate. Multe sunt greu de practicat pe timp de iarnă, avem în zona Murgileşti o alunecare de teren, este un drum pe care nu s-au făcut investiţii aproape niciodată. Este un cătun care deserveşte 25-30 de gospodării, care sunt afectate pe timp de iarnă, pentru că nu se poate urca de multe ori nici cu utilajele de deszăpezire", a declarat Constantin Pîrjol, primarul comunei Văgiuleşti.

Autorităţile locale pregătesc în această perioadă un proiect ce va fi depus spre finanţare din fonduri europene pentru modernizarea a 6.5 km de drumuri săteşti din localitate. "Îl vom depune, credem că va fi acceptat la finanţare până la sfârşitul acestui an. Sperăm ca în primăvară să şi începem lucrările. Este vorba de asfaltarea drumurilor, dar şi de realizarea de rigole", a precizat primarul din Văgiuleşti.  

drum_catun_vagiulesti

Vizualizări: 356

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: