Târgu Jiu: Polițiștii locali din parcuri, misiuni noi în criza coronavirus

Cei peste 20 de polițiști locali din Târgu Jiu care au avut până acum drept misiune să protejeze sculpturile lui Constantin Brâncuși urmează să fie angrenați în noi acțiuni. Parcurile au fost închise, iar aceștia vor lua parte la activități dedicate limitării răspândirii noului virus Covid 19.

În total, 24 de polițiști locali care au supravegheat până la sfârșitul săptămânii trecute, prin rotație, Poarta Sărutului, Masa Tăcerii și Coloana fără Sfârșit vor primi alte misiuni de acum. Odată parcurile închise, aceștia vor fi implicați în acțiuni menite să fie limitat numărul de îmbolnăviri.

Ca să nu mai încurajeze nici oamenii să iasă la plimbare și să stea în casă cât mai mult timp, toate parcurile din Târgu Jiu au fost închise de luni. „Ținând cont că în cele două parcuri aveam 24 de polițiști locali care trebuiau să asigure paza celor două parcuri pe toată perioada viitoare, am luat hotărârea, pe de o parte, pentru a preîntâmpina extinderea acestui virus și la nivelul celor două spații, dar și pentru a putea da libertate celor de la Poliția Locală ca angajații lor să meargă să pună în aplicare hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, să închidem cel puțin pe această perioadă decretată ca stare de urgență cele două parcuri: Parcul de la Coloană și Parcul de la Poarta Sărutului”, a explicat primarul Marcel Romanescu.

Vizualizări: 1,073

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: