Duel inedit între fraţi şi veri!

Energia Rovinari va susţine azi în deplasare, meciul din cadrul celei de-a XX-a etape a campionatului naţional masculin de baschet. Gorjenii lui Theo Evans vin cu un moral foarte bun după victoria de pe teren propriu cu CS Otopeni din etapa precedentă dar şi după un joc spectaculos care îi face să spere într-o victorie în deplasare la Craiova. SCM Universitatea Craiova este tot o formaţie nou promovată dar cu ambiţii mari ca şi gorjenii. Echipa din Craiova vine de asemenea cu un moral bun după ce etapa trecută a obţinut o victorie în deplasare la Piteşti, duelul anunţându-se deja foarte interesant.

Energia Rovinari are avantajul victoriei din tur, scor 89-72 la Târgu Jiu cu SCMU Craiova dar nu porneşte ca favorită, meciul anunţându-se a fi destul de echilibrat.

Theo Evand recunoaşte că nu va fi un meci uşor pentru echipa sa dar spune că acesta trebuie câştigat pentru a păstra locul ocupat de echipăîn zona superioară a clasamentului: „Este un meci foarte important cel de la Craiova, ca şi jocurile următoare. Trebuie să câştigăm pentru a ne menţine în primele locuri în campionat. O să fie un meci dificil pentru noi, Craiova a câştigat ultimul joc la Piteşti şi o să ne fie foarte greu să câştigăm, dar nu ne temem.”

Azi la Craiova, pe lângă duelul inedit dintre echipele oltene care anul trecut se şicanau în divizia B, va mai exista un duel la fel de inedit, cel al fraţilor Green şi al celor doi veri Darby şi Mitchell.

Edjuan Green de la Energia Rovinari şi Jermaine Green de la Craiova sunt fraţi iar Louis Darby  este rudă apropiată cu  Tyrone Mithchell de la Craiova care îi este văr. “O să fie foarte interesant duelul dintre noi. Este primul meci jucat împotriva lui şi totodată este un meci important pentru Energia pe care vrem să-l câştigăm. Asta e mai important decât duelul meu cu Jertmaine” a spus înaintea partidei de azi Edjuan Green care sunt pentru prima dată adversari pe teren.

În glumă, cei doi au pariat pe echipa care va câştiga, Green de la Energie fiind convins că el va fi acela: „Vorbim zilnic pe internet şi despre meciul dintre echipele noastre, dar nu despre partea tehnică ci despre cine o să câştige şi ce o să se întâmple. Am făcut un pariu prietenesc pe un suc pe care o să-l câştig eu. Green spune că nu şi-a convins el fratele să vinăîn campionatul românesc dar faptul că el era deja aici a contat mult iar acum şi pentru el contează că are un membru al familie aproape. „Nu o să am milă de el şi nu o să-l las să înscrie puncte dacă o să fim în acelaşi timp pe teren. Noi jucăm pe poziţii diferite, el joacă să înscrie puncte, eu să recuperez, dar în timpul jocului se pot schimba multe” a mai precizat Edjuan Green care recunoaşte cu fair-play că fratele sau l-a învăţat baschet şi acasă jucau mereu unu la unu cel care câştiga mereu fiind Jermaine. Familia şi prietenii îi vor suţine pe amânndoi la această partidă directă despre care au aflat de mai mult timpdar Edjuan spera ca el să fie cel încurajat mai mult.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: