Dumitrașcu: CE Oltenia nu poate să primească ajutor de stat

Secretarul de stat Marius Dumitrașcu de la Ministerul Energiei a spus miercuri la Tele 3 că societatea Complexul Energetic Oltenia nu poate să primească ajutor de stat pentru certificatele de carbon, asta fiind doar o manipulare. “Din păcate, și o să se dovedească faptul că așa este, societatea CEO nu poate primi ajutor de stat. Ajutorul de stat nu va fi aprobat de Comisia Europeană. Situația este destul de clară. Cine încearcă să manipuleze acest adevăr crud, nu este interesat de buna funcționare a companiei”, a spus Dumitrașcu.

Acesta a adăugat că “Schema de sprijin nu va fi aprobată pentru că ea a fost prost fundamentată. A fost prost promovată. Mă refer și la CE Oltenia, și la zona ministerială”.

Marius Dumitrașcu a spus că situația este clară pentru toată lumea, dar că el are curajul să o spună. “Managerul CE Oltenia a plecat cu surle și trâmbițe la Bruxelles să rezolve problema. Eu nu am văzut niciun fel de reacție de la întoarcerea dânsului”, a adăugat secretarul de stat.

Acesta spune că sunt soluții pentru CE Oltenia, în sensul că strategia de achiziție a certificatelor trebuie să fie complet restructurată, iar fondurile pe care le are la dispoziție scietatea trebuie foarte bine gestionate. “Maniera în care s-a făcut achiziția certificatelor a fost una prost gestionată. Adică atunci când aveau disponibilități bănești și certificatele aveau un preț mediu de 7 euro și exista în mod evident o tendință de creștere, fuseseră informări și din partea Comisiei Europene, fuseseră informări și din partea brokerilor, societatea nu a recurs la achiziția acestor certificate. Ăsta este un lucru foarte, foarte grav”, a explicat Marius Dumitrașcu. (R.S.) 

Vizualizări: 2,925

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: