Toamnă sub semnul protestelor la CEO: Ne întoarcem în stradă!

Semnal de alarmă în rândul salariaților din Complexul Energetic Oltenia. Sindicaliștii se gândesc deja la proteste din toamnă pentru a-i presa pe oficialii de la București să reducă vârsta de pensionare și să sprijine compania din Gorj. „Acești politicieni nu știu să facă ceva decât când ne văd în stradă, iar noi asta trebuie să facem”, este semnalul lui Manu Tomescu, lider de sindicat la Termocentrala Rovinari.

În aceste zile, reprezentanții mai multor federații sindicale sunt la București, unde au întâlniri cu oficiali de la ministerele Energiei și Muncii. Dacă nu vor obține rezultatele pe care le așteaptă, sindicatele sunt pregătite să treacă la proteste.

Liderul de sindicat Manu Tomescu a explicat, la Tele3, că speră să convingă și alți colegi sindicaliști să se alăture demersurilor inițiate de Federația Națională Mine Energie astfel încât guvernanții să modifice Legea Pensiilor în favoarea minerilor și energeticienilor: “Cartel Alfa a avut o conferință, cea anuală, și am făcut și noi o întâlnire prin care am transmis practic conducerii Federației că starea membrilor noștri de sindicat este tensionată, incertă datorită acestor știri, a acestor vremuri neplăcute. Am hotărât să trecem la acțiuni. Deocamdată președinții noștri sunt acum în dialog cu ministerele de restort, iar dacă în scurt timp nu vor primi răspunsuri concrete și certe, veți vedea că cel puțin federația noastră și sper să convingem și colegii din celelalte federații, să trecem la acțiuni sindicale, tot ce ne permite legea să facem până în iarnă ca să ne păstrăm locurile de muncă și să treacă aceste modificări la Legea Pensiilor. Asta au transmis oamenii”.

Un calendar al acțiunilor va fi stabilit în câteva zile. Până la sfârșitul anului, sindicaliștii vor să scoată oameni în stradă și să facă marșuri ca să tragă noi semnale de alarmă și să fie luate și în calcul. „Eu îmi doresc din tot sufletul să trecem cât mai repede la acțiune. Eu sunt sigur că acești politicieni nu știu decât, nu de frică, dar nu știu să facă ceva decât când ne văd în stradă, iar noi asta trebuie să facem, să ne întoarcem în stradă. Președinții noștri sunt, în aceste zile, la București, la ministere, Energie, Muncă, acolo unde se iau hotărâri pentru a ajuta compania noastră. La sfârșitul săptămânii, ne vor prezenta ce răspunsuri au primit și vom stabili împreună acțiunile următoare, acțiuni care sunt permise de lege. Pichetări, marșuri, mitinguri, orice e nevoie pentru a pune presiune pe acești domni care ne conduc, să facă ce promit de zeci de ani în ce privește energia electrică a țării și, mai ales, în ceea ce privește compania noastră”, a mai spus Manu Tomescu.

Vizualizări: 3,164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: