Dumitrescu a început munca la Bacău, Banţa îşi caută gazdă la Braşov

 Au condus judeţul în ultimii ani şi au fost schimbaţi la început de primăvară pentru ca în locul lor să vină, normal, unii mai buni. Dar nici ei nu erau de aruncat, aşa că fostul prefect Victor Banţa şi cei doi subprefecţi din echipa sa au devenit inspectori guvernamentali, trimişi cu misie la sute de kilometri de casă. Primul care s-a apucat de treabă este Constantin Dumitrescu, care găseşte Bacăul ca fiind un judeţ încântător.
 Fostul subprefect Constantin Dumitrescu şi-a început munca de inspector guvernamental la Bacău, deşi nu a primit încă o fişă a postului pentru a şti exact ce are de făcut acolo. Într-o situaţie asemănătoare se află şi fostul său coleg Sorin Arjoca, trimis de Guvern să lucreze la Brăila, dar şi fostul prefect Victor Banţa care îşi caută o locuinţă la Braşov pentru a se putea apuca de treabă. Niciunul dintre ei nu a intrat în posesia fişei postului, iar dintre toţi doar Dumitrescu este deja la muncă. Mai mult, Banţa este în concediu de odihnă, dar pare decis să îşi înceapă cariera de inspector guvernamental la Braşov. "Deocamdată îmi caut o locuinţă ca să am unde să stau şi să pot munci acolo. Sunt în concediu şi încă nu ştiu exact cu ce mă voi ocupa. Nu am primit fişa postului, nu-mi cunosc atribuţiile, dar mă voi duce la Braşov, sigur, de ce nu?!", declară Banţa.

 Nici Dumitrescu n-ar gazdă

 Fostul subprefect Constantin Dumitrescu se declară uimit de starea bună a drumurilor din Moldova, dar şi de faptul că multe dintre primăriile din Bacău au servicii proprii de voluntari care să îi ajute pe pompieri la stingerea incendiilor. Dumitrescu afirmă că şi la capitolul dotări băcăuanii sunt cu mult peste gorjeni, inspectorul guvernamental menţionând că inclusiv terenurile agricole sunt muncite şi nu sunt abandonate ca în Oltenia. Dumitrescu declară că s-a obişnuit deja cu noul său loc de muncă şi spune că dacă Bacăul ar fi mai aproape de Târgu Jiu s-ar muta acolo cu totul pentru că îi place zona.
 "M-am integrat bine, mă simt bine, îmi îndeplinesc sarcinile de serviciu, deşi nu am primit încă o fişă a postului cu ceea ce ar trebui să fac exact. Sunt foarte multe probleme pe situaţii de urgenţă. Am fost prin judeţ pentru o primă cunoaştere. Au 93 de localităţi şi au dotări mult mai bune decât cele de la noi. Am fost la patru comitete locale şi aveau tot ceea ce le era necesar acolo. De anul viitor le vin şi nişte maşini speciale de intervenţie, pe fonduri europene, deci din punctul acesta de vedere, nimic de zis. Infrastructura e mai bună, au curăţenie în localităţi, câmpurile sunt muncite. Eu deocamdată stau la nişte cunoştinţe, nu am găsit o locuinţă şi pentru că Guvernul ne dă 1200 de lei pentru aşa ceva. Mi se decontează două drumuri spre casă pe lună, nu e uşor nici pentru mine cu distanţa aceasta, dar ce să fac? Sunt obişnuit să muncesc pentru că după 19 ani de administraţie am destulă experienţă în domeniu şi de asta cred că am şi reuşit să mă integrez", spune fostul subprefect Constantin Dumitrescu.__


Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: