Florescu – acuzat că face jocurile politice ale PSD

Prefectul judeţului este acuzat de PDL Gorj de faptul că a dat recomandări la toţi candidaţii PSD pentru funcţiile de directori la instituţiile deconcentrate, recomandări de care nu au beneficiat şi candidaţii democrat-liberali. Ion Florescu neagă, evident, şi îi cere lui Cosmin Popescu, cel care a vorbit despre aşa ceva, să îşi susţină afirmaţiile cu dovezi, dovezi care sunt promise pentru zilele următoare.
 Preşedintele PDL Gorj, deputatul Cosmin Popescu, a susţinut ieri o conferinţă de presă, una dintre puţinele de până acum, în cadrul căreia nu a vorbit despre probleme electorale, oricum neinteresante până acum, ci despre concursurile organizate ieri în capitală pentru ocuparea funcţiilor de conducere de la nivelul instituţiilor deconcentrate. Acesta a susţinut, astfel, că reprezentanţii PSD care s-au prezentat la concursurile organizate la Bucureşti au prezentat comisiilor de examinare şi recomandarea obţinută de la prefect. "La nivel de coaliţie s-a discutat luni şi s-a convenit să fie toate posturile împărţite pe protocolul de colaborare. La Gorj se pare însă că lucrurile nu stau aşa, iar acum mai are o problemă. Este evident că după ce a fost numit în funcţie, prefectul ar trebui să fie apolitic. Noi am avut azi confirmarea că PSD-ul local, cu complicitatea prefectului a obţinut anumite recomandări pentru candidaţii săi de la Instituţia Prefectului. Toţi candidaţii lor au avut câte un astfel de aviz pe care ori l-au prezentat personal ori l-au avut la dosar. Putea să ni se spună clar şi să se dea şi pentru candidaţii noştri pentru că, altfel, e clar că nu e în regulă cum stau lucrurile", declara ieri Popescu. 

 Blocaj total pe Direcţia Muncii

 Şeful PDL Gorj susţine că social-democraţii şi-au trimis candidaţi şi pe posturile care, teoretic, ar aparţine democrat-liberalilor, fapt care a dus la blocarea examenului pentru ocuparea postului de director la Direcţia Muncii. Conform liderului PDL Gorj, candidatul PSD s-a prezentat la concurs după care, teoretic, urma să fie examinat Vasile Picioruş, actualul director al instituţiei, susţinut de PDL pentru un nou mandat. Examenul a fost însă întrerupt în acel moment pentru că secretarul de stat din Ministerul Muncii, Mariana Nedelcu, membru PDL, a părăsit comisia de examinare, invocând faptul că PSD nu ar fi respectat protocolul conform căruia postul de conducere aparţine democrat-liberalilor.
 De departe, Vasile Picioruş este gorjeanul cu cele mai multe diplome luate în domeniul respectiv de activitate, în urmă cu doi ani o echipă de francezi selectându-l pentru a implementa în România proiectul de creare a Agenţiei pentru Prestaţii Sociale, evident după un stagiu de pregătire în Franţa. S-au înşelat francezii în privinţa capacităţilor manageriale ale acestuia? Fostul director devine ironic atunci când este întrebat aşa ceva, stare de spirit total opusă sobrietăţii cu care acesta este cunoscut. "Am un uşor regret că din 1990 încoace nu am făcut altceva, ci m-am apucat de o carieră în domeniul social. Am două masterate, unul în sociologie şi altul în administraţie publică, luate ambele la Universitatea din Bucureşti. Am un doctorat de cinci ani în reintegrare socială şi, după un curs de doi ani am obţinut de la Politehnica Bucureşti şi atestatul de expert naţional în management. Sunt expert în consiliere cu diplomă de la Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei şi am nenumărate alte cursuri de câteva luni fiecare, inclusiv în străinătate. Am 10 ani de experienţă la catedră, iar acum viaţa m-a adus în postura de a constata că toată această pregătire statul nu vrea să o valorifice, mult mai preţios părând să fie un carnet de membru de partid. Asta e viaţa, învăţăm din toate câte ceva", spune cu regret Picioruş.

 Nici protocol, nici pe ministere, fiecare pe cont propriu

 Cele două filiale au semnat la începutul anului un protocol prin care împărţeau funcţiile de conducere, însă PSD Gorj a contestat ulterior documentul, social-democraţii declarând în mai multe rânduri că doresc o împărţire a funcţiile "pe ministere". PSD Gorj şi-a trimis candidaţi la aproape toate posturile de conducere scoase la concurs, în timp ce liderul PDL Gorj, Cosmin Popescu a precizat că filiala va respecta protocolul. Popescu a menţionat că noul conflict înregistrat la Gorj între PSD şi PDL va fi cel mai probabil analizat în şedinţa de lunea viitoare a Biroului Politic al Coaliţiei. "Luni se întâlneşte conducerea coaliţiei şi mai mult ca sigur se va discuta situaţia aceasta pentru că nu se poate să fim noi la Gorj mai altfel decât celelalte organizaţii din ţară. Peste tot filialele s-au înţeles, au găsit o cale de comunicare, la noi nu, se semnează un protocol şi nu se mai recunoaşte, apoi se stabilesc nişte posturi pentru fiecare partid şi ei vin şi trimit candidaţi şi la posturile PDL. Lucrurile se vor lămuri tot de la centru", spune Popescu.

 Nicio recomandare "a la Florescu"

 Prefectul Ion Florescu a respins acuzaţiile ce îi sunt aduse, menţionând că nu a aprobat niciun fel de recomandare pentrun niciun fel de candidat, indiferent de culoarea politică a persoanei respective. Florescu spune că aşteaptă de la Cosmin Popescu o dovadă în sensul celor afirmate, liderul PDL Gorj menţionând că în următoarele zile va prezenta şi astfel de recomandări dacă îi sunt solicitate. "Eu nu am dat astfel de hârtii pentru că nici nu mi s-au cerut nici nu aveam vreo solicitare din partea foştilor mei colegi de partid. Domnul Popescu ori nu ştie ce spune ori nu ştie ce am făcut eu, ca să nu spun că vorbeşte aiurea. Singurul lucru pe care eu l-am făcut şi pe care presa l-a relatat deja a fost să desemnez reprezentanţii Prefecturii în comisiile de examinare la solicitarea ministerelor care organizează concursurile. Eventualele recomandări le-au dat partidele pentru că ele şi-au trimis membrii acolo, nu eu, ca prefect", afirmă Florescu.


Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: