Gorun îl aşteaptă pe Morega la Universitate la "discuţii libere"

Universitatea Constantin Brâncuşi i-a invitat pe parlamentarii gorjeni şi pe reprezentanţii administraţiei judeţene la o dezbatere publică despre situaţia economică a judeţului. Printre invitaţi ar trebui să fie şi Dan Ilie Morega, rectorul Adrian Gorun spunând că nu contează disputele din trecut dintre cei doi ci rezolvarea problemelor pe care judeţul le va traversa în perioada următoare.
  În mod normal până la aceată oră cam toţi parlamentarii judeţului ar trebui să fi primti invitaţia, verbală sau scrisă, de a participa la discuţiile libere pe care UCB le-a programat pentru mâine dimineaţă. U n astfel de demers, de o amploare mai mare, au avut sindicatele miniere conduse de Marin Condescu, dezbaterile de la Rânca părând a fi reeditate acum la un alt nivel, într-un alt mediu, academic, şi cu o altă temă de abordare. Rectorul Adrian Gorun spune că aşteaptă cu interes să vadă câţi dintre deputaţii şi senatorii de Gorj vor onora invitaţia de a participa la masa rotundă la care ar urma să se discute despre rolul universităţii în contextul actual existent la nivel local şi naţional. 
 Gorun spune că la discuţiile respective l-a invitat fără nicio reţinere şi pe deputatul liberal Dan Ilie Morega, cu care se află în conflict de mai mulţi ani. Rectorul afirmă că problemele actuale ale societăţii sunt mult prea mari pentru ca el să nu depăşească nivelul disputelor respective. Gorun declară că dacă Morega poate prezenta soluţii viabile la discuţiile de la universitate îl aşteaptă cu mare plăcere. "Trec peste toate astea, toată stima pentru cine poate să ajute universitatea şi judeţul şi de aceea organizăm această întâlnire. Vrem să vedem care trebuie să fie rolul universităţii în contextul actual local şi chiar naţional. Chiar şi Morega e bine venit la aceste discuţii pentru că este unul dintre parlamentarii judeţului. Să nu uităm că în momentul de faţă dintre cei opt parlamentari de Gorj nu mai puţin de şapte aparţin celor două partide aflate la putere, iar unul singur, acela e Morega, e al opoziţiei", spune rectorul.

 Morega nu vine

 La rândul său, Dan Ilie Morega spune că nu a primit nicio invitaţie de la Gorun, dar afirmă că ar fi participat cu mare plăcere chiar şi neinvitat, fiind vorba de universitate. "Programul zilei de vineri nu-mi permite să fiu prezent pentru că, fiind vorba de universitate, nu stăteam eu neapărat în invitaţia de la Gorun. Îl voi avea însă în judeţ pe eurocandidatul nostru Cristian Buşoi, apoi vine Norica Nicolai, sâmbătă, iar duminică trebuie să sosească ori Crin Antonescu ori Ludovic Orban. Nu mă formalizam eu de o invitaţie, mai ales că gorjenii ştiu cât m-am implicat eu pentru această universitate de-a lungul timpului. Şi criticile mele din ultima vreme au fost unele pentru manageriatul universităţii pentru că pe mine asta mă interesa de fapt. Eu am tras un semnal de alarmă cu privire la problemele universităţii şi, cu timpul se va dovedi că am avut dreptate. Aşadar nu voi putea fi prezent pentru că voi avea un program extrem de aglomerat", spune Morega. 
 Prefectul şi cei doi subprefecţi, precum şi şeful Consiliului Judeţean şi cei doi vicepreşedinţi sunt şi ei invitaţi la dezbateri. De asemenea, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia şi cele două complexuri energetice de la Turceni şi Rovinari sunt aşteptate să îşi trimită reprezentanţi la discuţiile pe care Adrian Gorun le-a programat pentru vineri la sediul Senatului Universităţii.


Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: