Dumitru Dascălu, preşedinte la PRM în locul lui Fugaru

Ion Fugaru s-a trezit demis din funcţia de preşedinte al PRM Gorj, un fax venit din partea lui Corneliu Vadim Tudor făcându-le cunoscut colegilor acestuia că de acum încolo au un nou şef. Locul lui a fost luat de consilierul judeţean Dumitru Dascălu, fost ofiţer de armată, şef al organizaţiei municipale, vicepreşedinte la judeţ şi foarte puţin critic la adresa PSD, spre deosebire de demisul Fugaru.

Corneliu Vadim Tudor a trimis la sediul filialei judeţene o decizie destul de seacă, prin care fostului preşedinte nu i se reproşa ceva anume, ci doar că a încălcat grav statutul şi doctrina partidului. Faxul respectiv a sosit la sediul PRM Gorj la scurt timp după ce Fugaru a fost ţinut pe la uşa partidului, el neavând o cheie cu care să poată intra ca să susţină săptămânala conferinţă de presă. Fugaru chiar declara luni că ieri sau azi urma să aibă o întâlnire la Bucureşti cu Vadim pentru a-i spune că în filială există "trădători", întâlnirea fiind, evident, un vis frumos pentru că pe Tribun nu l-a interesat decât ca PSD-ul lui Victor Ponta să nu mai fie deranjat la Gorj de guralivul viceprimar de la Târgu Cărbuneşti. Social-democraţii au oricum destui critici la nivel de judeţ, aşa că unul în plus, de la PRM, chiar nu mai era nevoie.

Războiul Fugaru – Bucălăete continuă

Fugaru consideră că declaraţiile împotriva PSD pe care le-a făcut în ultima perioadă l-au costat funcţia.

În spatele acestei demiteri se mai află însă şi un război intern pe care Fugaru l-a avut prim-vicepreşedintele Gheorghe Bucălăete. "Acest individ, împreună cu soţia lui, care e în maternitate de ceva vreme, au încasat toate cotizaţiile la partid şi nu poate justifica lipsa unei sume de vreo 5-6.000 de lei. El nu a avut niciodată un loc de muncă al lui şi de aceea l-am luat la partid, am zis să-l ajut, să-i fac un bine şi lui şi soţiei, că e tânăr şi are un viitor în faţă. Acum, când am luat listingul de la telefonul pe care i l-am pus la dispoziţie tot de la partid am observat că domnul Bucălăete are mai multe convorbiri la PSD şi la Ion Călinoiu decât cu mine, care eram preşedinte de filială. Când noi mergeam la Călinoiu să negociem el suna cu o jumătate de oră înainte şi bănuim ce putea vorbi, că nu avem şi conţinutul discuţiilor. Avem numerele la care a sunat şi mai avem lipsa aceasta de fonduri pe care el trebuia să o justifice în şedinţa pe care o aveam pregătită vineri seara. Eu sper ca şedinţa să se mai ţină şi să el să dea seamă de banii pe care i-a încasat din cotizaţiile membrilor Partidului România Mare şi pe care nu-i poate justifica", declară Fugaru, care remarcă totuşi faptul că a fost demis prin fax, fără să fie sunat de cineva de la Bucureşti şi "felicitat" pentru procentele bune din toamna anului trecut.

Prim-vicepreşedintele Bucălăete neagă acuzaţiile pe care i le aduce fostul său şef de filială. "Aşa a hotărât conducerea centrală, nici noi nu ştim mai mult decât ceea ce e scris în acel fax. Partidul a considerat că e mai bine aşa. Decizia a fost luată probabil după o analiză pentru că aşa cum şi noi monitorizăm activitatea filialelor noastre din judeţ aşa şi cei de la Bucureşti ne monitorizează pe noi. În legătură cu sumele despre care face vorbire dumnealui eu nu am nicio  treabă cu aşa ceva", declară Bucălăete.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: