După-amiaza şi în week-end şoselele din Gorj sunt cele mai periculoase

Cele mai multe şi mai grave accidente rutiere din Gorj au loc între orele 14.00 şi 22.00. O statistică a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj arată că în cele 9 luni scurse din acest an majoritatea evenimentelor rutiere grave au avut loc în intervalul orar amintit.

Din cele 73 de accidente grave produse din ianuarie până în septembrie, aproape jumătate, 32, au avut loc între orele 14.00 şi 22.00, interval orar în care şi-au pierdut viaţa 13 din cei 33 de răniţi înregistraţi la nivel de judeţ în perioada amintită.

Statisticile Poliţiei arată că vinerea, sâmbăta şi duminica au loc cele mai multe accidente grave din judeţ, şoferii fiind mult mai tentaţi să calce pedala de acceleraţie decât în alte perioade ale săptămânii. Cifrele oficiale arată şi că 83% dintre accidente au avut loc în condiţii de carosabil uscat, 38% dintre ele fiind înregistrate pe drumuri naţionale, iar 29% pe drumuri judeţene. Cele mai puţine evenimente rutiere au loc pe drumurile comunale, o cincime din accidente producându-se pe străzile din oraşe.

Un sfert dintre accidente au avut loc în sectoare de drum unde depăşirea era interzisă, în aceste evenimente pierzându-şi viaţa 6 persoane, alte 19 fiind rănite grav. De asemenea, nu mai puţin de 63% dintre accidente au avut loc în zone fără restricţii de circulaţie, bilanţul acestora constând în 24 de morţi şi 35 de gorjeni răniţi grav. IPJ Gorj menţionează că, în acest context, va intensifica toate acţiunile de prevenire şi control în trafic, acţiunile de tip "radare în cascadă" urmând să fie şi ele mult mai multe în speranţa reducerii accidentelor rutiere la nivel de judeţ.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: