După opt ani de stat pe la rude, se mută în casa nouă

O femeie din Târgu Jiu şi fiul său vor avea de aici înainte un acoperiş deasupra capului după ce ani buni au stat când pe la rude, când pe la prieteni. Violeta Popescu este unul dintre cei 64 de beneficiari ai unei locuinţe sociale construite recent în zona Ciocârlău. Ultima cheie a fost înmânată ieri de către autorităţile locale. Printre noii chiriaşi se numără şi circa 20 de familii care au locuit în barăcile ACH.   

Violeta Popescu, angajată la Artego, a primit o garsonieră în cadrul noilor blocuri din zona Ciocârlău după opt ani de la depunerea solicitării la primăria Târgu Jiu. Acum nu va mai trebui să-şi facă griji, contra unei sume modice va avea un acoperiş deasupra capului. Deja a început să amenajeze spaţiul, urmând ca în câteva zile să se şi mute în noua locuinţă. „Aşteptăm să avem şi curent şi în câteva zile o să ne mutăm. Aştept de foarte mult timp să primesc o locuinţă, am depus cererea acum 7-8 ani. Cam mare aşteptarea, dar a meritat. Chiria este acceptabilă, 51 de lei pe lună.  Sunt divorţată, am un copil cu probleme mari de sănătate, cu handicap, are 12 ani. Până acum am stat pe la rude, pe la prieteni. Aici condiţiile sunt foarte bune”, a spus Violeta Popescu.

Locuinţele sociale au fost ridicate cu bani guvernamentali, circa 6 milioane de lei a costat ridicarea celor două blocuri, iar municipalitatea a asigurat amenajarea spaţiilor şi introducerea reţelelor de utilităţi. Blocurile sunt moderne, iar camerele dispun de baie şi bucătărie proprie. „Beneficiari sunt cei care au depus cereri cu foarte mult timp în urmă, un anumit număr de locuinţe sociale a fost atribuit celor care au fost scoşi din fostele barăci ACH pentru că acestea au fost câştigate în instanţă”, a spus Aurel Popescu, viceprimarul din Târgu Jiu.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: