Belgher rămâne consilier, primăriţa dizolvă consiliul local

Consiliul Local al comunei Alimpeşti nu va mai fi convocat până la excluderea consilierului Leonida Belgher. Cel puţin asta susţine primăriţa Elena Mosor, care a cerut oficial UNPR să-i retragă sprijinul politic lui Belgher. Liderii UNPR, întruniţi miercuri seară, au respins cererea primăriţei PSD. Mosor spune că va trimite memorii la premierul Victor Ponta, dar şi la vicepremierul Gabriel Oprea. Pe de altă parte, Belgher spune că abia aşteaptă să se dizolve consiliul local, ceea ce se va întâmpla dacă nu se va întruni în următoarele trei şedinţe.

Primăriţa din Alimpeşti nu vrea să mai colaboreze cu Belgher, chiar dacă ar fi să provoace alegeri anticipate. La finele anului trecut a înaintat un memoriu organizaţiei UNPR Gorj pentru a-i retrage sprijinul politic consilierului, motivând printre altele că nu poate să mai participe la şedinţele consiliului din cauza faptului că acesta „creează scandal la fiecare şedinţă”. Conducerea UNPR a supus la vot excluderea, care a fost respinsă. Astfel stând lucrurile, Mosor spune acum că se va adresa instanţei, dar şi liderilor PSD şi UNPR de la centru, în speranţa că de această dată va avea câştig de cauză.

Până una-alta, primăriţa nu mai vrea să convoace consiliul local. „Nu ne putem desfăşura şi nu le mai convocăm până nu se clarifică această poveste. Mă interesează foarte puţin ce vrea UNPR, aici nu e vorba de ambiţii politice, este vorba de un om care nu ştie să se comporte într-o şedinţă de consiliu local.  O să fac plângere la parchet, nu va scăpa aşa simplu. Eu am înţeles că nu domnul Cocină este cel care îl ţine în braţe şi se pare că Marius Vlaicu. Şi pentru UNPR este o problemă un asemenea consilier. Eu am să fac un memoriu şi domnului vicepremier Oprea, am să fac un memoriu şi domnului prim-ministru, o să trimit şi la domnul prefect, pentru că vreau să se cunoască situaţia. Nu este posibili să lucrez cu uşa încuiată la primărie de frica lui”, a spus Elena Mosor, primarul din Alimpeşti.

Belgher: Ar fi minunat să se dizolve consiliul local

De cealaltă parte, consilierul local Leonida Belgher spune că se va ajunge la dizolvarea consiliului local dacă primăriţa nu îl va mai convoca. “Eu îmi voi face în continuare treaba de consilier, am 200 de oameni pe care îi reprezint. Mă bucur dacă blochează activitatea şi la a treia şedinţă se dizolvă consiliul local. Ar fi minunat. Le mulţumesc colegilor din UNPR că s-au gândit la oameni, nu la interesele de partid. Niciunul n-a fost de acord să mă dea afară”, a spus Leonida Belgher.  Consilierul spune că primăriţa vrea să scape de el pentru că a semnalat multe nereguli organelor de anchetă.

Vizualizări: 201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: